hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin en pahalı arpası, Susurluk Ticaret Borsası'nda satıldı

    Türkiyenin en pahalı arpası, Susurluk Ticaret Borsasında satıldı
    expand

    Türkiye'nin en pahalı arpası, Susurluk Ticaret Borsası'nda satıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim PAMUKÇU/SUSURLUK,(Balıkesir),(DHA)-SUSURLUK Ticaret Borsası yeni hizmet binasına geçişinin ardından ilk alım satım seansını 19 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirdi.

    Alım satım seansına alıcı olarak Susurluk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer GÖÇER, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup BOZKAN, Ticaret Borsası Üyeleri Hikmet SAYGI, Aptullah KESEN, Bülent ENCİN ve Ahmet TOYGUN katılım sağladılar. Balıklıdere mahallesinden Özgür BANGÜR'ün getirdiği, Borsada ilk işlem gören Arpanın 50 kg'lık sembolik satışı, kilogramı 18 TL gibi çok yüksek bir değerden gerçekleştirildi ve 18 TL'lik alış Yakup BOZKAN tarafından yapıldı. 6590 kg'lık ilk arpanın satışı da kilogramı 1.204 TL den yine Yakup BOZKAN tarafından alındı.

    Borsada ilk alımı yapan Yakup BOZKAN "Borsamızın başlattığı bu hizmetin tüm Susurluk ve bölgemiz çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer GÖÇER katılım sağlayan tüccar ve çiftçilere teşekkür ederek, katılımın daha büyüyerek gerçekleşmesi gerektiğini bundan da hem bölgemiz çiftçisinin hemde tüccarın büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

    GÖÇER, "Çiftçi kaliteli ürününü daha iyi değerden sattıkça daha da kaliteli ürünler üretmeye çalışarak üretimini arttıracak tüccar da değerleri belli olan kaliteli ürünleri gerçek değerlerinde alarak zarar etme riskini ortadan kaldıracaktır. Bu sayede de hem köylümüz hem çiftçimiz hemde tüccarlarımız kazanacaktır. Biz Susurluk Ticaret Borsası olarak gerekli yatırımları yaptık ve elimizi taşın altına koyduk. Şimdi de bölgemiz çiftçilerinden aynı gayreti göstermelerini, borsamıza ürünlerini getirmelerini ve borsamızda ürünlerini gerçek değerinde satmalarını bekliyoruz" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow