hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman TPAO'da geniş çaplı yangın tatbikatı

    Batman TPAOda geniş çaplı yangın tatbikatı
    expand

    Batman TPAO'da geniş çaplı yangın tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN-Arif ARSLAN/BATMAN,(DHA)- BATMAN’da, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batı Raman Saha ve Tesis Şefliği'nde 25 araç ve 98 personelle geniş çaplı yangın tatbikatı yapıldı.
    Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Batman Valiliği koordinasyonunda yangın söndürme kapasitesi olan kurumlarla yangın tatbikatı gerçekleştirildi. TPAO Batı Raman Saha ve Tesis Şefliği'nde gerçekleştirilen tatbikatta senaryoya göre, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarda plastik imalatı yapan iş yerinde çıkan yangına, itfaiye, sağlık, polis, elektrik, doğalgaz ve AFAD ekipleri müdahale etti.
    Yangın tatbikatında konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bazı yangın anlarında kurumların koordineli şekilde çalışmasının önemli belirterek, şunları söyledi:

    “Maalesef yangınlar sürekli çıkabiliyor. Yangınlardan bir kısmı sadece tek bir kurumun kendi imkanlarıyla söndürebilecek nitelikte yangınlar oluyor. Ancak bazen öyle yangınlar çıkıyor ki tek kurumun imkanları, kapasitesi yetmiyor. Diğer kurumlarımızın da bu yangınlara destek vermesiyle ancak kontrol altına almak ve söndürmek mümkün olabiliyor. Bu şekildeki yangınlar ortaya çıktığı zaman kurumlar arası iletişim ve koordinasyon son derece önemli hale geliyor. Çünkü yangına müdahale etmek ve müdahalenin de olabildiği kadar kısa bir reaksiyon süresi içerisinde gerçekleşiyor olması yangınların büyümesini engellediği gibi kontrol altında tutulmasını ve hatta ilerleyen aşamalarda söndürülmesini mümkün hale getirebiliyor. Yapmış olduğumuz bu tatbikat da kurumlar arası iletişimi ve kurumlar arası koordinasyonu en maksimum seviyede tutmaya yönelik bir tatbikattır.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow