hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman’da çiftçilere 570 bin liralık malzeme desteği

    Batman’da çiftçilere 570 bin liralık malzeme desteği
    expand

    Batman’da çiftçilere 570 bin liralık malzeme desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN'ın Beşiri ilçesinde yürütülen proje ile 150 çiftçiye 570 bin liralık malzeme desteği verildi.
    Beşiri ilçesinde, Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Meyveciliğin Geliştirilmesi ve İyi Tarım Uygulamaları’ projesi kapsamında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle 150 çiftçiye 570 bin lira değerinde budama makası, budama testeresi, feromon ve tuzak, bordo bulamacı, karazenk ilacı, aşı macunu ve aşı bandı malzemeleri dağıtıldı.
    Malzeme dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Atakan Kızılkan, destek sayesinde fıstık bahçelerinde kalite ve verimi arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “İlçemizde yaklaşık 70 bin dekar alanda fıstık üretimi yapılmaktadır. Bunlardan yaklaşık 25 bin dekar alanda verim alınabilmektedir. Projenin asıl amacı, üretimi yapılan fıstık bahçelerinde kalite ve verimi arttırmaktır. Çiftçilerimize 570 bin liralık budama makası, budama testeresi, feromon ve tuzak, bordo bulamacı, karazenk ilacı, aşı macunu, aşı bandı gibi malzeme desteğinde bulunduk.  Dağıtımı yapılan malzemelerin verim çağına gelmiş veya gelmek üzere olan fıstık bahçelerinde hastalık ve zararlılar ile mücadele etmek amacıyla yapılacak olan kültürel, kimyasal, biyolojik ve biyoteknik mücadelelerde etkin olarak kullanılmasıdır. Yapılacak olan bu mücadelelerde verim çağına gelen fıstıklar da verim ve kaliteyi arttırmak hedeflenmektedir" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow