hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman’da gıda denetimleri yapıldı

    Batman’da gıda denetimleri yapıldı
    expand

    Batman’da gıda denetimleri yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’da yemek üretim yerleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işyerlerinde ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimi yapıldı. 
    Ramazan ayına yönelik yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler kapsamında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, yemek üretim yerleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işyerlerinde ramazan ayı dolayısıyla denetimler yapıldı. Denetime Tarım ve Orman İl  Müdürü Mehmet Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun ve gıda kontrol ekipleri katıldı.
    Ekiplerce yapılan denetimlerde, işletmelerde üretim yapılan alanlardaki hijyen koşulları, üretilen ürünlerin, etiket bilgileri, satış koşulları ve gıda maddelerinin muhafaza durumları kontrol edildi. İl Müdürü Aydın, vatandaşlardan alacakları ürünün son kullanma tarihlerini kontrol etmelerini isteyerek, “Özellikle tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, kırmızı ve beyaz et, tatlı, şeker ve şekerli ürünler gibi gıda maddelerinin üretim ve satışının yapıldığı fırın, market, pastane, tatlı imalat ve satış yerleri, kasap, lokanta ve dönerciler gibi gıda işletmeleri ile ‘ramazan paketi’ adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerinde, denetimlere ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın bilinçli tüketiciler olarak satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihleri ve etiket bilgilerini kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow