hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman UMKE, Gercüş'te kamp kurdu

    Batman UMKE, Gercüşte kamp kurdu
    expand

    Batman UMKE, Gercüş'te kamp kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Remziye ÖNER/ GERCÜŞ (Batman),(DHA)- BATMAN'ın Gercüş ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), afet ve olağandışı durumlara hazırlıklı olmak amacıyla Kırkat Göleti’nde kamp kurdu.
    Batman'ın Gerçüş ilçesinde bulunan Kırkat Göleti'nde sağlık personellerini afet ve olağandışı durumlara hazırlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 43 UMKE timi, eğitim ve tatbikat kampına girdi. Bölge illerinde yaşanılan afet ve olağandışı durumlarda olay yerine ilk varan UMKE timleri Elazığ, Bingöl ve Van depremlerinde de görev aldı.
    'YILDA İKİ KEZ YAPILIYOR'
    Yılda iki kez bu tür tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, “Batman’da 130 UMKE elemanı bulunmaktadır. Biz bu afetlere, depremlere hazırlanma amacıyla daha bunları görmeden o psikolojiyi personellerimize hissettirmek, personellerimizin bu tarz durumlarda neler yapacakları konusunda önceden deneyim sağlamaları için tatbikat yapıyoruz. Kırkat Göleti'nde gerçekleştirdiğimiz tatbikata 43 tane UMKE timimiz yer aldı. Personellerimiz geceyi burada geçirecekler. En son yaşanılan Elazığ depreminde yine Batman’daki UMKE timlerimiz ilk oraya ulaşıp hizmet veren timler arasında yer aldı. Tatbikatımızın içerisinde felaket ve afet durumları gibi zor durumlarla karşılaştıklarında kendi başlarına yaşayabilme, çadırda yaşayabilme, kendi yiyeceklerini pişirmede ortam oluşturma anlamında personellerimizi hazır tutmaya çalışıyoruz” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow