hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batman’da 2’nci ‘Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’

    Batman’da 2’nci ‘Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’
    expand

    Batman’da 2’nci ‘Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Remziye ÖNER, Bayram AYHAN/BATMAN,(DHA)- BATMAN’ın Gercüş ilçesinde, 2’nci ‘Gercüş Bağ Bozumu ve Gastronomi Festivali’ düzenlendi.
    Bağlarbaşı Mahallesi'nde düzenlenen festivalde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle açılış töreni ve eğlence etkinlikleri ve konser etkinliği yapılmadı. Festivalde ilçeye özgü yöresel ürünlerin bulunduğu stantlarda cevizli sucuk, üzüm şerbeti, pirinç pilavı, mercimek çorbası, mazrone üzümü gibi 27 farklı ürün vatandaşlara ikram edildi. Festivale, Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı. İlçe girişinde üzüm bağında gerçekleştirilen üzüm hasadıyla başlayan etkinlik, ilçe merkezinde kurulan stantlarda devam etti. Festivalde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Burada Gercüş festivalini yaptık. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, 15 mezrone üzümü sıkma makinesini köylerimize hediye ettik. Şuan 15 tanenin imalattı devam ediyor. Her yıl bu şekilde festivalleri yapmak suretiyle bir taraftan bu şekildeki insanlara gelip değişik tatları öğrenmeleri, bunları tatmalarını vesile teşkil ediyor. Ama aynı zamanda bu şekildeki üretiminde desteklemesinde bizim açımızdan bir vesile teşkil ediyor” dedi.
    ‘27 ÇEŞİT ÜRÜNÜ FESTİVALDE SERGİLİYORUZ’
    İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı nedeniyle, festivalde eğlence ve müzik olmadığını ifade eden Vali Ekrem Canalp, “Geçen yıl Gercüş'te festival yapmıştık ve madenlerde ki yaşamış olduğumuz facialardan, kazalardan dolayı müzikli, eğlenceli bölümleri iptal etmiştik. Bu yılda maalesef yine Gazze'de yaşanmış olan insanlık dışı olaylar nedeniyle bizim festivalimizdeki eğlence ile ilgili bütün kısımları iptal ettik. Müzik de olmasa eğlence de olmasa biz festivallerimizi yine diğer unsurları ile beraber yapıyoruz. Festivalimizin içerisinde bizim köylülerimizin kendi üretmiş oldukları ürünleri burada hem üzümü ama aynı üzümün dışında köylerde ne yetiştiriliyorsa onları köylülerimiz geliyor buradaki stantlarımızda kendileri satış yapıyor. Şuanda buradaki stantlarda 27 ayrı çeşitten ürünü bu festivali ziyarete gelen her misafirimize ikram ediyoruz. Festivalin sloganını sizinle paylaşayım; ‘üzyılın aşı bin yılın kardeşliği’ olacak. Batman Merkezde yapacağımız gastronomi festivali ile  vurgulayacağımız şey şu olacak: Biz yüzyılın, Türkiye yüzyılının belki orada aşını yapacağız ama bin yılın kardeşliğinin de ne olduğunu da bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya göstermek istiyoruz. Türkiye'de yaşayan herkes birbirinin kardeşidir. Bu Kürt'te olsun, Arap da olsun, Türk'te olsun bizim açımızdan fark etmiyor. Biz bin yıldan beridir bu topraklarda kardeşçe yaşadık ve inşallah bin yıl daha kardeşçe yaşayacağımız bir temeli beraberce atacağız” diye konuştu.
    Festivalde Batman Valisi Ekrem Canalp bağ bozumu da yaptı. Festival, Kırkat Göleti'nde kano yarışları düzenlenmesinin ardından son buldu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow