hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batmanlı 3 doktor, doğdukları şehre atandı

    Batmanlı 3 doktor, doğdukları şehre atandı
    expand

    Batmanlı 3 doktor, doğdukları şehre atandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’da memleketlerinde hizmet vermek isteyen 3 doktor arkadaş, uzmanlık eğitimlerinin ardından doğdukları şehre atandı. 

    İluh Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olarak göreve başlayan 3 doktor arkadaş, doğdukları şehirde vatandaşlara şifa olmaya çalışıyor. Tıp fakültelerindeki eğitimlerinin ardından pratisyen hekim olarak da beraber görev yapan Kadın Doğum Uzmanı Celal Cengiz, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İdris Murg ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Söğüt, aynı hastaneye uzman doktor olarak atandı. 

     “ZORUNLU GÖREVİMİZİ DE BERABER ALDIK”

    Zorunlu görevlerini beraber yaptıklarını ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Söğüt, “İlk, orta ve lise eğitimimi Batman’da aldıktan sonra tıp fakültesini kazandım. Tıp fakültesini bitirdikten sonra pratisyen hekim olarak Batman’a atandım. İluh Devlet Hastanesinde belirli bir süre çalıştıktan sonra uzmanlık eğitimi için fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünü kazandım. Eğitimimi aldıktan sonra tekrardan memleketime atandım. Ne tesadüf ki daha önce de beraber çalıştığım İdris ve Celal Hocamla beraber aynı yere atandık” Dedi.

     “KENDİ MEMLEKETİMİZDE HİZMET VERMEK İSTEDİK”

    Kadın Doğum Uzmanı Celal Cengiz ise, arkadaşlarıyla beraber kendi memleketlerinde hizmet vermeyi kararlaştırdığını söyledi. Cengiz, “Batman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman’da okudum. Daha sonra tıp fakültesini kazandım. Tıp fakültesinden sonra tekrar zorunlu hizmet için Batman’a döndüm. Batman İluh Devlet Hastanesi’nde Mehmet ve İdris hocamla beraber zorunlu görevimizi tamamladık. Daha sonra uzmanlık eğitimi için tekrardan şehir dışına çıktık. Uzmanlıktan sonra memlekete döndük. Kendi memleketimize hizmet etmek istedik. Bunun için mutluyum” dedi. 

    Pratisyen hekimlikte görev aldığı arkadaşlarıyla çalıştığını ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İdris Murg ise, pratisyen hekimken görev aldığı doktor arkadaşlarıyla uzman doktor olarak çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow