hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sason'da kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları açıldı

    Sasonda kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları açıldı
    expand

    Sason'da kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sayım ÖZMEN/SASON (Batman), (DHA)- BATMAN'ın Sason ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Dağçatı ve Dörtbölük köyleri arasında bulunan köy yolu, ekiplerin çalışmasıyla ulaşıma açıldı. 
    Yüksek kesimlere yağan yoğun kar sonucu ilçeye bağlı Dörtbölük, Kaşyayla, Dikbayır, Kaleyolu ve Dağçatı köy yolları ulaşıma kapandı. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarında kar temizleme çalışması başlattı. Ulaşıma kapanan 15 kilometrelik yol, temizlenerek tekrar ulaşıma açıldı. 
    Sason Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şeyhmus Coşkun, hummalı bir çalışma sonucu yolların tekrar açıldığını ifade ederek, "İlçemizin kuzey kesimlerine cumartesi günü  yağan  kardan dolayı kapanan Dağçatı,Geçitli, Dörtbölük, Kaşyayla, Dikbayır ve Kaleyolu  grup köy yolları ilçe özel idare şantiye şefliğine bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları sonucunda ulaşıma açıldı" dedi.
    İl Özel İdaresi de, Dörtbölük-Dağçatı köy yolunu kullananları, güzergah boyunca meydana gelebilecek ani yağış ve buzlanmalara karşı dikkatli olmaları ve araçlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow