hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayburt’ta 3 hastane sevinci

    Bayburt’ta 3 hastane sevinci
    expand

    Bayburt’ta 3 hastane sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT(DHA)- BAYBURT’ta geçen yıl hizmet vermeye başlayan Bayburt Devlet Hastanesi, Aydıntepe Devlet Hastanesi ve Demirözü Devlet Hastanesi ile kenttin sağlık alanında yaşadığı sorunların önüne geçildi. Vali Cüneyt Epcim, kentte son bir yıl içerisinde sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştirildiğini belirterek, “Bayburt hem il merkezinde, hem 2 ilçesinde hastane altyapısını şu anda tamamlamıştır. Bu memnuniyet verici bir gelişmedir” dedi.

    Bayburt’ta 2017 yılında inşasına başlanan ve 5 yıllık çalışmanın ardından geçen yıl hizmet vermeye başlayan Bayburt Devlet Hastanesi, kenttin sağlık konusunda yaşadığı sorunu çözdü. 52 bin metrekare kapalı alan üzerine 135 milyon TL harcanarak inşa edilen 200 yataklı hastane; 55 poliklinik, 22 diyaliz ünitesi, 33 yataklı yoğun bakım ünitesi ve ihtiyaç duyulması halinde yatak kapasitesi 300’e kadar arttırılabilecek şekilde tasarlandı. Gelecek aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi açılışını gerçekleştireceği Bayburt Devlet Hastanesi’nde, kemoterapi tedavisi verilmesi için de çalışma başlatıldı. Yapılacak olan çalışmanın ardından her hafta tedavi olmak için Erzurum ve Trabzon’a gitmek zorunda kalan Bayburtlular, kendi memleketlerinde tedavi görme şansına erişecek. Bayburt Devlet Hastanesi’nin yanı sıra kenttin Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde hayata geçirilen devlet hastaneleri de, ilçenin sağlık alanında yaşadığı sorunların çözülmesinde büyük rol üstlendi.

    ‘BAYBURT HASTANE ALTYAPISINI ŞU ANDA TAMAMLAMIŞTIR’

    Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, kentte yapılan sağlık çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kentte sağlık alanında devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştiğini kaydeden Vali Epcim, “Bunlardan tabi ki en önemlisi Sağlık Bakanlığımız tarafından yatırımına başlanan 200 yataklı devlet hastanemizi Bayburt’a kazandırdık. Bu Bayburt’ta özellikle pandemi ile mücadele sürecinde bizlere büyük bir güç kattı. Aynı zamanda 200 yataklı devlet hastanesinin 300 yataklı devlet hastanesine dönüştürebilecek durumda olduğunu düşündüğümüzde çok önemli bir gelişmeyi Bayburt’ta gerçekleştirdiğimizi berkitmek isterim. İkinci olarak Bayburt’un 2 ilçesi var. Bu 2 ilçede de bir kaç ay önce ilçe entegre hastanelerini açmış olmanın gurur ve mutluluğun yaşıyoruz. Yani Bayburt hem il merkezinde, hem iki ilçesinde hastane altyapısını şu anda tamamlamıştır. Bu memnuniyet verici bir gelişmedir. Büyük yatırımların Bayburt’a kazandırılmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bayburt Milletvekilimiz Fetani Battal’a teşekkür ediyorum” dedi.

    ‘VATANDAŞLAR DA OTEL KONFORUNDAKİ MANZARASINDA OLDUKÇA MEMNUN’

    Vatandaşların memmun olduğunu aktaran Vali Epcim, "Şehirde son 1 sene içerisinde 200 yataklı devlet hastanesi Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde entegre devlet hastanesi 112 başhekimliği binası hizmete açılarak sağlık altyapısındaki eksiklik giderildi. Doktor sıkıntısının yaşandığı pandemi dönemine nazaran geçtiğimiz ay hayata geçirilen ‘Beyaz Reform’ ile kente yeni atanacak doktorların gelmesiyle birlikte birçok poliklinik hizmeti de devreye girmiş olacak. Bayburtlu vatandaşlar da yeni devlet hastanesinin otel konforundaki manzarasında oldukça memnun Şehir merkezinde 2 kilometre mesafede bulunan hastane birçok ihtiyaca cevap veriyor” diye konuştu.

    ‘ÖNCELERİ ÇOK MAĞDUR OLUYORDUK’

    Kent sakinlerinden Yaşar Üner de, “Hastanemizden çok memnunuz. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Hastane odaları 5 yıldızlı otel gibi, hizmeti çok güzel. Önceleri çok mağdur oluyorduk. Bir MR filmi için Trabzon’a gidiyor Erzurumlarda kalıyorduk şimdi öyle bir şey yok 24 saat içinde MR çekilip hemen sonuç için doktora gidiyorduk. Varımız yoğumuz cumhurbaşkanımız ona güveniyoruz” ifadelerinde bulundu.

    ‘YOL PARAMIZ CEBİMİZDE KALIYOR’

    Talip Aktaş ise, “Allah devletimize zeval vermesin. İlde, ilçede güzel hastanelerimiz yapıldı. Erzurum’a, Trabzon’a gitmekten bir nebze de olsa kurtulduk. Yol paramız cebimizde kalıyor” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow