hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayburt’ta ‘Onbeşi’ geleneği yaşatılıyor

    Bayburt’ta ‘Onbeşi’ geleneği yaşatılıyor
    expand

    Bayburt’ta ‘Onbeşi’ geleneği yaşatılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA)-BAYBURT’ta her yıl Ramazan'da çocukların katılımıyla düzenlenen 'Onbeşi' geleneği asırlardır sürdürülüyor, miniklerce poşet bırakılan evlerden şeker, kuruyemiş ve hediye toplanıyor.

    Kentte, ramazan kültürünün önemli parçası olan 'Onbeşi' geleneği, yüz yıllardır yaşatılmaya devam ediyor. Her yıl ramazanın 14 ve 15'inci gününde çocuklar, iftardan sonra kapı kapı dolaşarak ‘Onbeşi’ geleneğiyle kuruyemiş ve şeker topluyor. Renkli görüntülere sahne olan gelenekte, yöre sakinleri de kapılarına poşet asan çocukları eli boş göndermeyerek yüzlerini güldürüyor. Bu yıl Bayburt Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün de katıldığı etkinliklerde, kentte yaşayan Afganistanlı ailelerin çocukları da yer aldı. Belediye ekipleri, iftarın ardından çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

    ‘NİCELERİNİ BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ’

    Yöreye özgü geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Bayburt Belediye Başkanı Hüsnü Pekmezci, “Şehrimizde yıllardan beri devam eden geleneğin sürekliliğini arzu ediyoruz. Çocuklarımız bir taraftan ramazanın ulvi havasını teneffüs ederken, bir taraftan da birbirleriyle dayanışma duygusunu, kardeşliği, paylaşmayı öğreniyorlar. İnşallah gelecek yıllarda aynı şekilde sağlık içerisinde nicelerini birlikte kutlayacağız" dedi.

    ‘RAMAZANIN EN GÜZEL GÜNLERİNDEN BİRİ’

    Etkinliğe katılan vatandaşlardan Gönül Sarıaslan da, “Her ramazan çocuklarımız gelir şeker, kuruyemiş toplarlar. Biz de hazırlığımızı ona göre yaparız. Sabah vereceğimiz hediyeleri alırız, akşam olunca dağıtırız. Ramazanın en güzel günlerinden biri de bu güzel geleneğimiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow