hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitesi öğrencileri halay çekip kan verdi

    Üniversitesi öğrencileri halay çekip kan verdi
    expand

    Üniversitesi öğrencileri halay çekip kan verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA) – BAYBURT'ta geleneksel Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Haftası kapsamında düzenlenen ‘Bayburt Üniversitesi Kanıyla Can Veriyor’ kampanyasına yoğun ilgi gösteren üniversite öğrencileri, etkinliklerde halay çekip kan bağışında bulundu.

    Bayburt Valiliği ve Bayburt Üniversitesi tarafından organize edilen ‘Bayburt Üniversitesi Kanıyla Can Veriyor’ adlı kan bağışı kampanyası kentte sürüyor. Yoğun ilgi gören kampanyada, 2 saatte 60'a yakın kan bağışı yapıldı. 15 gün sürecek kampanya ile bin kişiye kan ulaştırılması hedefleniyor. Kan bağışı için hazırlanan alanda halay çeken Bayburt Üniversitesi öğrencileri de, kampanyaya destek olup kan bağışında bulundu.

    ‘HEDEFİMİZ 100 TORBA KAN’

    Havanın soğuk olmasına rağmen kampanyaya katılımın yoğun olduğunu belirten Bayburt Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Hasan Türkoğlu, 2 saat içerisinde 60 torba kana ulaştıklarını söyledi. Türkoğlu, “Havanın soğukluğuna rağmen önce halay çekiyor daha sonra çay ikramının ardından kan bağışı yapıyorlar. Yoğun bir ilgi var. Bu soğuğa rağmen insanlar bilinçli bir şekilde kan bağışı yapıyor. 2 kaatte 60 torba kana ulaştık. Akşama kadar hedefimiz 100 torba kan” dedi.

    Üniversite öğrencisi Aleyna Türk de, “Halayımızı çektik, kanımızı ısıttık, verdiğimiz kanla 3 kişinin hayatını kurtarmış olduk. Kan bağışında bulunduğumuz için adımıza fidan dikildi” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow