hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl’de 6 yerel gazete, gelirlerinin yüzde 10’unu depremzedeler için bağışladı

    Bingöl’de 6 yerel gazete, gelirlerinin yüzde 10’unu depremzedeler için bağışladı
    expand

    Bingöl’de 6 yerel gazete, gelirlerinin yüzde 10’unu depremzedeler için bağışladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL’de yayın yapan 6 yerel gazete, Basın İlan Kurumu gelirlerinin yüzde 10’unu depremzedeler için bağışladı.
    Kentte yayın yapan 6 yerel gazete, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere gönderilmek üzere, Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından başlatılan yardım kampanyasına Şubat ayı gelirlerinin yüzde 10’unu bağışlayarak destek verdi. Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Mahmud Arda, cemiyet olarak gazetecilerin Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına da destek olduğunu söyledi. Arda, “Depremin yaralarını sarmak için tüm vatandaşlarımızın birlik olması, bölgeye giden yardımlar gurur verici. Dünya ülkeleri de yaşadığımız bu acı olaya kayıtsız kalmayarak destek oldu ve olmaya devam ediyor. Birçok üyemiz ayni ve nakdi yardımda bulundu. Bölgede çalışan meslektaşlarımızla ve Bingöl’deki kamu kurumlarıyla, STK’larla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Az demeden, çok demeden, gece demeden gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
    Arda, geçmişte yaşanan depremi yaşayanların travmalarının canlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
    “Basın olarak sokağın nabzını tutuyoruz. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketleri 10 ili etkiledi. Türkiye bir deprem ülkesi, 1999 İstanbul depremi ve 2003 Bingöl depremlerini yakın bir tarihte yaşadık. Kahramanmaraş depremleriyle birlikte 1999 ve 2003 depremlerini yaşayan vatandaşlarımızın travmaları yeniden harekete geçti. Bingöl’de depreme dayanıksız binalar ivedilikle tespit edilmeli ve bu konuda çalışmalar yürütülmeli. Deprem anında yapılacaklarla ilgili verilen afet eğitimleri özellikle okullarda, kamu kurumlarında arttırılmalı. Afet yardımları konusunda eğitimler verilmeli. Binalar kadar insanlarımız da olası bir depreme hazırlıklı hale getirilmeli.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow