hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl’de ‘Afet Risk Azalma Raporu’ hazırlandı

    Bingöl’de ‘Afet Risk Azalma Raporu’ hazırlandı
    expand

    Bingöl’de ‘Afet Risk Azalma Raporu’ hazırlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl ile ilgili ‘Afet Risk Azaltma Raporu’ hazırladı.
    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nce (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu kurularak, il sekreterliğine İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Emre Bulşu seçildi. Kurul tarafından, Türkiye'nin deprem açısından riskli illeri arasında yer alan Bingöl ile ilgili ‘Afet Risk Azaltma Raporu’ hazırlandı. Raporda, afet süreçleri, olası deprem durumunda yapılması gerekenlere yönelik öneriler, inşaat, jeoloji, makina, çevre, maden, harita, elektrik ve elektronik mühendisliği, mimarlık, şehir ve bölge planlaması açısından değerlendirmelerin olduğu 83 madde bulunuyor.
    Hazırlanan raporla temel amaçlarının depremle ilgili atılacak adımlara ilişkin öneriler sunmak olduğunu ifade eden Bulşu, “Bu çerçevede 83 maddeden oluşan ve ilimizi afete karşı dirençli bir kent haline getirmek için raporu hazırladık. Burada önemli olan hususun güçlü halk örgütlenmeleri olan başta teknik meslek odaları olmak üzere tüm sivil toplum dinamikleriyle kamu koordinasyonun sağlanması ve bu çerçevede ilimizde hazırlamış olduğumuz rapor dikkate alınarak deprem master planının oluşturulması gerektiğini bildirmek istiyoruz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow