hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya şampiyonu Karlıova’da sevinçle karşılandı

    Dünya şampiyonu Karlıova’da sevinçle karşılandı
    expand

    Dünya şampiyonu Karlıova’da sevinçle karşılandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TEMİZ/KARLIOVA(Bingöl),(DHA)- MERSİN’de düzenlenen Dünya Kadınlar ve Erkekler Bocce Şampiyonası’nda Şilili rakibini yenerek şampiyon olan Bingöllü milli sporcu Eda Sayak, memleketi Karlıova ilçesinde sevinçle karşılandı.
    Dünya Kadınlar ve Erkekler Bocce Şampiyonası, 1-5 Kasım tarihleri arasında Mersin'de düzenlendi. Şampiyonaya Bingöl'den milli sporcular Eda Sayak ve Sevilay Gezli katıldı. Şampiyonanın finalinde Eda Sayak, Şilili rakibinin 17-14 yenerek dünya şampiyonu oldu. Bingöl’de halay ve Türk bayraklarıyla karşılanan Eda Sayak, daha sonra Karlıova ilçesine geldi. Karlıova ilçesinde dünya şampiyonuna, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, İŞKUR İl Müdürü Cevdet Baycuman, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Barani Sayak ve ailesi eşlik ettik. Karlıova Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından verilen onur yemeği sonrası, genç sporcu ve beraberindekiler Kaymakam Tufan Bağır Gilan ve Belediye Başkanı Veysi Bingöl’ü makamında ziyaret etti. Kaymakam Gilan ve Başkan Bingöl Karlıova halkı adına genç sporcuyu tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.
    Yaklaşık 10 yıldır profesyonel olarak bocce ile ilgilendiğini belirten Eda Sayak, “Dünya şampiyonu olarak hayalimi gerçekleştirdim. Tek hedefim şampiyon olmaktı ve çok şükür hedefime ulaştım. Memleketim Karlıova’da beni ve ailemi en güzel şekilde karşılayan Karlıova Kaymakamı Sayın Tufan Bağır Gilan, Belediye Başkanı Sayın Veysi Bingöl’e teşekkür ederim” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow