hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karlıova’da depremzedeler ziyaret edilerek talepleri dinlendi

    Karlıova’da depremzedeler ziyaret edilerek talepleri dinlendi
    expand

    Karlıova’da depremzedeler ziyaret edilerek talepleri dinlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TEMİZ/KARLIOVA (Bingöl),(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenerek Bingöl’ün Karlıova ve Yedisu ilçelerine gelen ailelere, Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Psiko-sosyal ve sosyal ekonomik destek yardımı yapıldı.
    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek Karlıova ve Yedisu ilçelerine gelen 187 aileye, psiko-sosyal ve sosyal ekonomik destek yardımları yapıldı. Ekipler, giyim, battaniye, gıda, hijyen seti, oyuncak, kırtasiye malzemeleri, ev eşyası, kira desteği gibi temel ihtiyaçların belirlenmesi ve diğer kamu kurumlarıyla iş birliği çerçevesinde, 666 depremzede ile görüştü. Çalışmaların devam ettiğini belirten Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Barani Sayak, “Yardıma ihtiyacı olan ailelerden 40 aileye Sosyal Ekonomik Destek SED yardımı verilmiş olup değerlendirmeler devam etmektedir. Ailelerin Müdürlüğümüz hizmet modelleri kapsamında faydalanabilecekleri diğer destekler hakkında da rehberlik yapılmıştır.Ailelerimize  Psiko-Sosyal destek ve bakanlığımızın sunmuş olduğu Sosyal Ekonomik Destek yardımı ile ailelerin temel ihtiyaçların karşılanması sağlanmıştır” dedi.
    Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Aydın Polat da, ekiplerin her aileyi mutlaka ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini ifade ederek, şunları söyledi:
    “Deprem felaketinin ardından, bölgeye müdürlüğümüze  bağlı Psiko-Sosyal destek ekipleri gönderilerek, çadırlarda depremzede çocukların yaralarının sarılması ve yaşamış oldukları durumun etkisinden uzaklaştırmaya yönelik çeşitli aktiviteler düzenlenmeye başlandı. Aynı zamanda ilimize misafir olarak gelen depremzede ailelere yönelik sosyal destek ve nakdi yardım çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz kar kış demeden, üşenmeden gelen her aileyi mutlaka ziyaret edip, sorun dinleyip psiko-sosyal destek sağlamıştır. Ailelerimize yönelik ziyaretlerimiz, değerlendirmelerimiz ve yönlendirmelerimiz gibi çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda fedakarca çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow