hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karlıova'da havaların soğumasıyla ilçeye inen göçerler sürülerini beklemeye başladı

    Karlıovada havaların soğumasıyla ilçeye inen göçerler sürülerini beklemeye başladı
    expand

    Karlıova'da havaların soğumasıyla ilçeye inen göçerler sürülerini beklemeye başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TEMİZ/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)- BİNGÖL’ün Karlıova ilçesindeki yaylalarda yaz boyunca konaklayan göçerler, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte ilçe merkezine yakın bölgeye gelerek, hayvanlarının yayladan inişini beklemeye başladı. 
    Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ gibi şehirlerden gelerek, Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki yaylalarda yaklaşık 4 ay konaklayan göçerler, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte dönüşe geçti. Yüksek kesimlere nazaran daha sıcak olan Karlıova ilçe merkezine yakın bölgeye gelerek burada 1 hafta konaklayacak olan göçerler, yaylalardan indirilen hayvanlarını beklemeye başladı. Hayvanların gelmesinin ardından göçerler yaklaşık 2 hafta sürecek dönüş yolculuğuna başlayacak.
    ‘ÇOCUKLARIMIZ VAR, OKULA GİTMELERİ GEREKİYOR’
    Diyarbakır’a dönmek için hazırlıklara başladıklarını belirten 4 çocuk babası Mustafa Akalın (50), “Diyarbakır’dan direk Bingöl Karlıova’ya geliyoruz. Burada yaylalara çıkarak 3-4 ay kaldıktan sonra tekrar Karlıova merkeze geliyoruz. Burada bir hafta bekledikten sonra dönüşe geçiyoruz. Çünkü çocuklarımız var, onların okula gitmesi gerekiyor ve havalar soğuduğu için dönmek zorundayız” dedi.
    5 çocuk babası Haci Akalın da (60) kışın Elazığ ve Şanlıurfa’da kaldıklarını ifade ederek, “Yaz aylarında ise Karlıova Çavreşi yaylasına gidiyoruz. Havalar soğuduğu zaman yayladan aşağı inerek burada bir hafta konaklıyoruz. Daha sonra Elazığ’a dönüyoruz, kimi Şanlıurfa’ya ve Diyarbakır’a dağılıyor” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow