hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karlıova'da 'Türk Halk Müziği Ses Yarışması' düzenlendi

    Karlıovada Türk Halk Müziği Ses Yarışması düzenlendi
    expand

    Karlıova'da 'Türk Halk Müziği Ses Yarışması' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent TEMİZ/KARLIOVA (Bingöl),(DHA)- BİNGÖL’ün Karlıova ilçesinde Kaymakamlık tarafından ‘Okullar Arası Türk Halk Müziği Ses Yarışması’ düzenlendi.
    Karlıova Gençlik Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmada, 19 ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, katıldığı yarışmada hünerlerini sergiledi. Yarışmada jüri üyeleri de ödüle layık görünler için seçmeler yaptı. Yarışmaya Kaymakam Tufan Bağır Gilan, Belediye Başkan Vekili Leyla Kırdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, ilçe kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin kararıyla, Karlıova Şehit Tarık Aydemir Ortaokulu'ndan Ezel Uygun birinci, Kalencik Ortaokulu'nda Dicle Altıntaş ikinci, Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Ortaokulu'ndan Ebubekir Altun ise üçüncü seçildi. Yarışma birincisine 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve 3’üncüye de bin TL para ödülü ve plaketler verildi.
    Kaymakam Tufan Bağır Gilan, yarışmanın asıl amacının öğrencileri sanatla ilgilendirmek olduğunu ifade ederek “Öncelikle burada bulunan yarışmacı arkadaşların velileri, böyle özgüveni yüksek, sanata ilgili çocuklar yetiştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu önemli bir başarı. Buradaki amacımız çocuklarımıza yeni meşgaleler kazandırmak, sanatla ilgilendirmektir. Bu müzik olur, resim olur, nice etkinlikler düzenlemek için gayret göstereceğiz" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow