hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adilcevaz ekonomisine ceviz fidanı katkısı

    Adilcevaz ekonomisine ceviz fidanı katkısı
    expand

    Adilcevaz ekonomisine ceviz fidanı katkısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ,(Bitlis),(DHA) - BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde yöreye has ceviz üretiminin artması ve yaygınlaşmasıyla birlikte üreticiler, gelen fidan talebini karşılamak için fidan sökümlerine başladı. İlçede üretilen ceviz fidanları ilçe ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. 

    Bitlis kent merkezine yaklaşık 85 kilometre uzaklıkta bulunan ve kaliteli ceviziyle ün kazanan Van Gölü kıyısındaki Adilcevaz ilçesinde fidan sökümlerine başlandı. Her yıl binlercesi üretilen ceviz fidanları ülkenin birçok yerine gönderilirken, ilçe ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Ceviz fidanı üreticisi Mehmet Akkoyun, bu yıl sökümünü yaptıkları fidanlardan 100 bin adedini Bitlisli iş adamının satın aldığını ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağını söyledi. 

    Ceviz fidanlarının ilçe ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Mehmet Akkoyun şöyle konuştu: 
    "Bahar ayının gelmesiyle birlikte ilçemizde ceviz fidanı sökümüne başladık. Bu yıl yaptığımız sökümlerin yaklaşık yüzde 80’inini Bitlisli bir iş adamı satın aldı. Alınan fidanlar muhtarlar aracılığıyla Bitlis ve ilçelerindeki vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılacaktır. Aynı zamanda ceviz fidanlarımızın bir kısmını da İl Tarım Müdürlüğü üstlenerek dağıtımını yapmaktadır. Ayrıca ceviz fidanlarımızı kargo ile ücret karşılığında Türkiye’nin her tarafına gönderiyoruz. İlçemizde 7 çeşit ceviz üretimi yapılmaktadır. Ceviz fidanlarımız özellikle kış şartlarının ağır olduğu bölgelere rahatlıkla uyum sağlamaktadır. Kış şartlarının en ağır geçtiği Tatvan’ın Rahva bölgesinde iki yıldır Adilcevaz ceviz fidanları dikimi yapıyoruz. Hiçbir sıkıntı yaşamadan güzel sonuçlar aldık." 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow