hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adilcevaz'da 'Deri İşleme Sanatı' kursu ilgi görüyor

    Adilcevazda Deri İşleme Sanatı kursu ilgi görüyor
    expand

    Adilcevaz'da 'Deri İşleme Sanatı' kursu ilgi görüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'nde 'Deri İşleme Sanatı' kursuna katılan kadınlar, hiçbir makine kullanmadan elle yaptıkları çeşitli ürünleri satışa sunarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

    Adilcevaz Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan 'Deri İşleme Sanatı' kursuna katılan kadınların elinde çekiçlerle motifler verilen deriler, birbirinden güzel çanta, cüzdan, kemer, maskot, anahtarlık gibi sanat eserlerine dönüşüyor. Vatandaşlar tarafından talep gören el yapımı deri aksesuarlar, kursiyerlerin ekonomisine de önemli katkı sunuyor. İlçedeki çeşitli el sanatları alanında açılan kurslara katılan kadınlar, ilk başta hobi olarak başladıkları fakat daha sonra ham deriden yaptıkları çanta, cüzdan, kemer ve anahtarlık başta olmak üzere el yapımı çeşitli aksesuarları internet ortamında ve fuarlarda satmaya başladı. 

    Görsel Sanatlar öğretmeni Eda Gülbahçe, açtıkları kursun büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kursa katılan kursiyerlerimiz kesinlikle kendi ceplerinden herhangi bir malzeme almıyorlar. Bu malzemeler Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tedarik ediyor. Kursiyerlere deri üzerinde işleme eğitimleri veriyoruz. Kursiyerlerimiz, hem meslek öğreniyorlar, hem de aile ekonomisine katkıda bulunmuş oluyorlar. Bu yolda daha çok yeniyiz. Fakat birçok ürün yelpazemiz var. Çanta, cüzdan, maskot anahtarlık ve kemer gibi aksesuarlarla sürekli kendimizi geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Ürettiğimiz ürünlerimizi fuarlara gönderdik. Sergiler açarak ürünlerimizin satışını yaptık. Aynı zamanda internet üzerinden sipariş verenlere ürünlerimizi kargo ile gönderiyoruz. Hedefimiz, kursiyerlerimizle beraber buradaki deri atölyesini kalıcı hale getirip, üretim yaparak istihdama yönelik bir planlama düşünüyoruz" dedi.

    Kursiyerlerden Kübra Oluğ ise Halk Eğitim Müdürlüğünün açtığı çeşitli kurslara katılarak kendini geliştirdiğini belirterek, "Bu kursa ilk başta hobi olarak başlamıştım. Daha sonra kendimi geliştirdim ve geliştirdikçe de yaptığım ürünleri satıp aile ekonomisine katkıda bulunmaya başladım. Gençlerimize tavsiyem, evde oturmaktansa Halk Eğitim Merkezindeki kurslara gelip kendilerini geliştirsinler. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow