hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adilcevaz’da ilköğretim haftası kutlandı

    Adilcevaz’da ilköğretim haftası kutlandı
    expand

    Adilcevaz’da ilköğretim haftası kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) – BİTLİS’in Adilcevaz İlçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

    İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Şehit Mehmet Ali Erçetin İlkokulunda devam eden kutlama programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Minik öğrenciler tarafından Kaymakam İsmail Demir ve Belediye Başkanı Necati Gürsoy’a çiçek takdim edilmesinin ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sergilendi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş,öğrencileri geleceğe en donanımlı şekilde hazırlamak için herkese görevler düştüğünü ifade ederek, “Ülkemizin kalkınması ve bireylerin en iyi şekilde yetişmesi için nitelikli eğitim hizmetleri ülkemiz için olmazsa olmazlarımızdandır. Kuşkusuz eğitim üzerinde durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken kararlı ve süreklilik isteyen uğraş dolu bir süreçtir. Eğitim ve öğretimdeki temel hedefimiz öğrencilerimizin daha çok çalışması, bilgiyi sorgulamaları, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olarak 21. yüzyıl Türkiye'sini dünya ile her alanda yarışabilecek bireyler yetiştirmeleri en önemli hedefimizdir. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü şüphesiz bilgidir. Ülkemizde bilgiye ulaşmak için eğitim ve öğretim alanında reform çalışmaları yapılmakta ve birçok eğitim projesi hızla uygulamaya konularak hayata geçirilmektedir. Toplumun eğitime katılımını arttırmada eğitim ve öğretimde farkındalık oluşturmada hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Belirlediğimiz bu hedeflere ulaşabilmek için her zaman olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle 2022-2023 eğitim öğretim yılında, yarınların geleceği olan kıymetli öğrencilere ve değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

    Düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Burak Turan, bazı kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow