hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belarus'lu Elena, Bitlis'te Müslüman oldu

    Belaruslu Elena, Bitliste Müslüman oldu
    expand

    Belarus'lu Elena, Bitlis'te Müslüman oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis),(DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz İlçesi'nde yaşayan Belarus'lu Elena Akın, müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

    Bir süredir öğretmen eşi ile birlikte Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde yaşayan Belarus'lu Elena Akın, Müslüman olmak istediğini belirterek, Adilcevaz İlçe Müftülüğü’ne başvurdu. Elena Akın için Adilcevaz İlçe Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi. Merasimde İlçe Müftüsü Erkan Karaca tarafından Akın'a İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verildi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Elena, "Leyla" adını aldı. İlçe Müftüsü Karaca, Leyla Akın'a, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Rusça dini kitaplar hediye etti.

    Adilcevaz İlçe Müftüsü Erkan Karaca, Belarus'lu Akın’ın Müslüman olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Müftü Karaca, "İlçe Müftülüğümüze müracaat eden Elena hanım için müftülüğümüzde ihtida merasimi düzenledik. Kendisi bir süredir öğretmen olan eşiyle birlikte Adilcevaz'da yaşadığını söyledi. Türk vatandaşlığını da almış bulunuyor. Adilcevaz'daki komşularının kendisiyle olan ilgisi ve onların yaşantılarından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini ifade etti. Biz de kendisine İslâm diniyle ilgili bilgiler ve eserler takdim ettik. Kendisini tebrik ediyoruz. İslâm şahadeti mübarek olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow