hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis Eren Üniversitesi’nde doluluk oranı yüzde 99,4'e yükseldi

    Bitlis Eren Üniversitesi’nde doluluk oranı yüzde 99,4e yükseldi
    expand

    Bitlis Eren Üniversitesi’nde doluluk oranı yüzde 99,4'e yükseldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, doluluk oranlarının yüzde 99,4 olduğunu, ilk defa bu yıl öğrenci sayısının da 12 binin üzerine çıktığını söyledi.

    Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elmastaş, yeni açılan programlar ve yabancı öğrenci sayıları ile ilgili açıklama yaptı. Özellikle yabancı öğrenci sayısındaki artışlardan memnun olduklarını belirten Prof. Dr. Elmastaş, bu yıl yapılan yeni kız yurdu ile de barınma sorunu yaşamayacakları söyledi. 15 yıl önce kurulan ve genç üniversiteler arasında bulunan Bitlis Eren Üniversitesi’nin eğitim kalitesini ve akademik kadrolarının güçlü olması nedeniyle tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldığını kaydeden Elmastaş, "Bu yıl ki YKS sonuçları açıklandı. Çok ciddi bir öğrenci alımı oldu. Üniversitemiz açısından doluluk oranımız önlisans düzeyinde yüzde 100, lisansta ise yüzde 99,4 civarında. Lisans düzeyindeki 2 mühendislik düzeyindeki bölümler dışında bütün kontenjanlarımızı doldurduk. Dolayısıyla üniversitemizin tarihinde bugüne kadar en yüksek doluluk oranını yaşamış olduk."dedi.

    “12 BİN EŞİĞİNİ İLK DEFA AŞTIK”

    Elmastaş, 2021 yılında ilk ataması yapıldığında öğrenci sayılarının 9 bin civarında olduğunu ifade ederek, “Geçen yıl ilk yerleşmelerle birlikte önlisans, lisans ve yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte 10 bin eşiğini aşmıştık. Bu yıl 3 binin üzerinde öğrencimiz üniversitemizi tercih ederek 12 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaşacağız. Bu tarihimizde bir ilk. Daha özel yetenekle öğrenci alacak programlarımız ve lisansüstü eğitim öğrencilerimiz de bu rakamlara dahil değil. Yabancı öğrenci sayısında ciddi bir artış bekliyoruz. Dolayısıyla bütün bunları göz önünde bulundurursak 12 bin 500 öğrencimiz olacak. Oldukça yüksek bir sayıya ulaştık. Tabi bu bizlere ayrı bir sorumluluk da yüklüyor. Özellikle öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlar açısından da hummalı bir çalışma içerisine girdik. Bundan sonraki süreçte öğrencilerimiz buraya geldiğinde barınma başta olmak üzere yeme-içme, sportif alanlar ve diğer alanlar itibariyle bütün hazırlıklarımızı Eylül ayına yetiştirmek için seferber olduk” diye konuştu.

    “ÜNİVERSİTEMİZİN ÇOK CİDDİ İMKANLARI VAR”

    Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Eren Üniversitesini tercih edip, kayıt yaptıran öğrencilere yönelik açıklamasında ise, “Üniversitemizin çok ciddi imkanları var. Lisans düzeyinde yerleşen ilk üç öğrenciye iş insanları tarafından burslar veriliyor. Bu imkanlarımızdan istifade edecekler. Kampus içerisinden yeni bir kız yurdu yapıldı. Bin 350 kapasiteli yurdumuz önümüzdeki günlerde açılacak. Dolayısıyla öğrencilerimiz barınma sorunu yaşamayacaklar. Kampusumuz Bitlis ve Tatvan arasında er alıyor. Yurtlarda kalmak istemeyen öğrencilerimizde bu iki yerden tercih yaparak evlerde kalma imkanı da bulabilirler” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow