Bitlisli kadın girişimci hem üretiyor, hem öğretiyor

Bitlisli kadın girişimci hem üretiyor, hem öğretiyor
expand

Bitlisli kadın girişimci hem üretiyor, hem öğretiyor

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)- BİTLİS’in Tatvan ilçesinde küçük bir atölyede kursiyer yetiştirerek işe başlayan kadın girişimci Şazime Hancı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı destekle işlerini büyüterek hem üretim yapıyor hem de verdiği eğitim ile öğrenci yetiştiriyor.
Tatvan'da yaşayan 3 çocuk annesi Şazime Hancı, yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için açık öğretimden ortaokul ve liseyi bitirdi. Ardından da üniversite okumaya karar veren Hancı, el sanatları bölümünden mezun oldu. İlçede el sanatları üzerine küçük bir atölye açan Hancı, bu alanda ürünler üretmeye başladı. Geçtiğimiz yıl KOSGEB’den aldığı destekle makine ve ekipman alan Hancı, ürettikleri malzemelerle düğün organizasyonları düzenliyor.
Kurduğu firma sayesinde bu işte istekli ve yetenekli kadınlara da ulaşabildiğini anlatan Hancı, "Bu firma doğrultusunda birçok kadınımıza ulaşabiliyoruz ve burada üretimler yapıyoruz. 4 farklı sektör üzerinde yapmış olduğumuz bu çalışmalarda şu anda bölgede ilk ve tekiz. Burada hem kaliteli uygun bütçeye ve her kesime sunabiliyoruz. KOSGEB’den destek aldığımız çift kafa lazer kesim makinesiyle üretimler yaparak birçok sektöre de burada hizmet sunabiliyoruz. Firmamızda hem üretimler yapıyoruz hem de meslek edinmek isteyenlere kurslarımızı sunmaya devam ediyoruz. Çerçeve tasarım atölyemizde bunlardan birisidir. Bu hizmetlerimiz doğrultusunda birçok kadına ve erkeğe ulaşabiliyoruz. Mesleki eğitimle beraber yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde biz burada bir okul görevi de görüyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı eğitimlerini tamamlayamamış kişilere burada meslek edindirip, kalfalık ve ustalık belgesi verebiliyoruz. Aynı zamanda sigortalı olarak işe başlayıp, aylık ücretlerini de alıyorlar.
Şu anda aktif olarak 6 kişinin çalıştığını fakat part-time çalışanlarının da olduğunu belirten Hancı, "Evlerinden çıkamayan kadınlar evlerde üretim yapabilirler. Lazer kesim makinesinden çıkarmış olduğumuz ürünlerin temizlenmesi, paketlenmesi, tasarlanması ve üretilen çiçeklerin tasarımında kadınlarımızdan destek alıyoruz. Kadınlarımız evlerinde bu şekilde hem bize yardımcı oluyorlar hem de kazanç sağlamış oluyorlar" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow