hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitlis’te 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' etkinliği gerçekleştirildi

    Bitlis’te Bu yolda sana çok güveniyoruz etkinliği gerçekleştirildi
    expand

    Bitlis’te 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' etkinliği gerçekleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-Bitlis’te Karayolu Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler yaya geçidini kullanırken, protokol üyeleri ile birlikte yaya geçidindeki kırmızı çizgiyi boyadılar.

    Her yıl 6-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Karayolu Güvenliği haftası çerçevesinde öğrencilere ve sürücülere yönelik düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz İnan, bazı birim amirleri ve öğrenciler katıldı. Bitlis merkez 100. Yıl Ortaokulu önünde düzenlenen ilk etkinlikte öğrencilerin yaya geçidini kullanmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte yaya geçidindeki kırmızı çizgiyi boyadılar.

    Daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan kontrol noktasına gelen protokol üyeleri buradaki uygulamada sürücülere broşür dağıtarak, şeker ve kolonya ikramında bulundu. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ve Jandarma Komutan Vekili Albay Deniz İnan, broşür dağıtarak sürücülere uyarılarda bulundular.

    İçişleri Bakanlığının son birkaç yılda ortaya koyduğu bu tür projelerle kazaların birçoğunun önlendiğini söyleyen Vali Çağatay şöyle konuştu: 
    "Her yıl olduğu gibi İçişleri Bakanlığımız tarafından trafik haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte bizlerde arkadaşlarımızla birlikte alandayız. Bu yıl ki sloganımız, 'Bu yolda sana çok güveniyoruz.' Bunun anlamı vatandaşlarımız başta yaya geçitleri olmak üzere emniyet kemeri, hız sınırları trafik işaret ve işaretçilerine uyulması konusunda ve trafik kurallarına uymaları konusunda kendilerine güvendiğimizi ifade ediyoruz. Az önce bir okulumuzun önünde öğrencilerimizle birlikte yaya güvenliğini artırmak için kırmızı boya ile boyama etkinliği yaptık. Şimdi de Emniyet Müdürlüğü önündeki bu noktamızda sürücülerimize broşürler dağıtarak, uyarılarda bulunuyoruz. Özellikle cep telefonu ile konuşmamaları konusunda sürücülerimizi uyarıyoruz. İçişleri Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetleri sonrasında kaza oranlarında ciddi düşüşler yaşandığını görüyoruz. Bizler bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sürücülerimize de sağlıklı ve güvenli yolculuklar dileriz."

    Program etkinliğe katılan Jandarma ve polis memurları ile birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow