Bitlis'te tarihi yapılar karla kaplandı

Bitliste tarihi yapılar karla kaplandı
expand

Bitlis'te tarihi yapılar karla kaplandı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde, kar yağışının ardından tarihi yapılar beyaza büründü.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı, Bayındır Köprüsü, tarihi kümbetler ve mağara evler gibi birçok tarihi mekan, kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplandı.

Fotoğraf tutkunları da karla bütünleşen, üzerinde yazılar, kabartmalar, nakış ve işlemeler bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndaki mezar taşlarını fotoğrafladı, yürüyüş yaptı.

Ziyaretçilerden Muhammet Cemil Demirbağ, Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın karla bütünleşen halini görmek için geldiğini söyledi.

Güzel bir manzarayla karşılaştıklarını belirten Demirbağ, "Karın mezar taşlarıyla bütünleştiği bu güzel manzarayı fotoğraf karelerine almak için geldim. Güzel fotoğraflar çektim. Çok güzel görüntü oluşmuş." diye konuştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Semiha Kılıç ise "Kışın görmediğimiz karı nisanda görmek nasip oldu. Karla kaplanan tarihi yerleri görmek istedik. Manzara çok güzel." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow