hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatvan’da bölgenin en donanımlı mesire alanı inşa edildi

    Tatvan’da bölgenin en donanımlı mesire alanı inşa edildi
    expand

    Tatvan’da bölgenin en donanımlı mesire alanı inşa edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)- BİTLİS’in Tatvan ilçesinde belediye tarafından vatandaşların kullanımına sunulmak üzere bölgenin en donanımlı mesire alanı yapıldı. Yaklaşık 300 bin metrekare alanı bulunan ve 200 bin metrekarelik bölümü tamamlanan mesire alanı, bölgenin doğal yapısı bozulmadan inşa edildi. 

    Tatvan’ın Çağlayan ve Yeşil Mezra mahalleleri arasında ki 200 bin metrekarelik alana bölgenin doğal yapısına zarar verilmeden mesire alanı yapıldı. Tatvan'ın turizmine de büyük bir katkı sağlayacak olan mesire alanında, akarsu, şelale, köprüler, yürüyüş yolları, şifalı su havuzları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, spor aletleri grubu, yeşil alanlar, mescitler ve lavabolar, otopark alanları, mangal yerleri, çeşmeler, voleybol ve basketbol sahaları, etkinlik alanları, amfi alanı, at binme alanları, çiftlik alanları, gezi ve kamp alanları bulunuyor. Tatvan İlçesi'nin özellikle yaz aylarında Güneydoğu bölgesinden ciddi göç aldığını, sıcak havalardan bunalan vatandaşların doğa ile baş başa kalabilecekleri mekanlar inşa ettiklerini belirten Tatvan Belediye Başkanı Geylani, belediye olarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

    Bölgenin en büyük mesire alanının açılışını yapacaklarını anlatan Geylani, "Mesire alanımızın proje alanı toplamda 300 bin metrekaredir ve 200 bin metrekarelik ilk etabını bitirdik. Mesire alanımız vadi içinde tamamen doğal, yapılan proje çalışmalarında doğal yapıya mümkün olduğu kadar dokunmadık. İçinde yürüyüş alanları, oyun park alanları, spor alanları, tandır evleri, tuvaletler, lavabolar, çocuk bakım odaları ve anfi tiyatro gibi etkinlik alanlarımız var. Yine mesire alanımızda her kamelyanın yanına bir mangal ve bir çeşme bıraktık. Bütün ihtiyaçların karşılanabileceği çok güzel bir alan oldu. Burası ailelerin gün boyu zaman geçirebilecekleri bir sosyal donatı alanına dönüştürüldü" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow