hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu Belediyesi led ekran üretmeye başladı

    Bolu Belediyesi led ekran üretmeye başladı
    expand

    Bolu Belediyesi led ekran üretmeye başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin tamamen kendi üretimi olan led ekran ve akıllı direklerin tanıtımını yaptı. Başkan Özcan, “Bolu Belediyesi bu güne kadar boru üretmiş, taş üretmiş. Bolu Belediyesi artık teknoloji üretecek ve bunu satarak gelir de elde edecek.” dedi.
    Bolu Belediyesi’nin tamamen kendi imkanları ve personeli ile üretmeye başladığı led ekranlar ve akıllı direkler vatandaşlara tanıtıldı. Bolu Belediyesi önünde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    “TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPAN BİR BELEDİYE OLACAĞIZ”
    Tanıtım toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bugün sizleri buraya herhangi bir açılış yapmak için davet etmedik. Biz böyle ufak şeyler için açılış yapmayı düşünmüyoruz. Bu toplantıyı Bolu Belediyemizin vizyonunu ortaya koyma toplantısı olarak değerlendirmenizi istiyorum. Bolu Belediyesi bu güne kadar boru üretiyordu, taş üretiyordu ve onun dışında hiçbir şey üretmiyordu. Artık Bolu Belediyesi teknolojisini üreten ve aynı zamanda da bunu satarak gelir elde eden bir belediye olacak. Burada gördüğünüz led ekran ve akıllı direklerin tamamı belediyemiz tarafından yapıldı. Amacımız bu led ekran ve direkleri şehirde yaygınlaştırmak ve aynı zamanda ürettiğimiz bu teknolojisi birçok belediyeye, kamu kurumuna ve hatta özel şirketlere satabilmek. Nihai hedefimiz de Çin’e ihracat yapmak. Bugün belki bunu zor görüyoruz ama ilerleyen dönemlerde bunu başaracağımızı da göreceğiz. Bu bizim hedefimiz. Tabi bu tür ürünleri tasarlarken ve geliştirirken iki şeyi düşünüyoruz. Birincisi gelir elde etmek ikincisi de bu üretimi yaparken Bolu’daki hiçbir esnafla rekabet etmeyelim yani Bolu’da yapılmayanı yapalım. Yine bu tür ürünleri yaparken birçok insana istihdam sağlayalım ve meslek edindirelim. Hep akıllı şehir diyoruz ya, işte şehirlerin geleceği de bunlardan geçiyor. Biz bu sebeple teknoloji konusuna ağırlık vermeye, bu alanda yatırım yapmaya ve bu alanda para kazanan bir belediye olmayı hedefliyoruz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Ben bu led ekranlarımızın ve akıllı direklerin yapılış aşamasını çok yakından takip ettim ve üretimde tamamen belediyemizin çalışanları yer aldı. Onlarda bu aşamada bir şeyi üretmenin heyecanını yaşadılar. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha önemli projeler de yapacağız. Bunları yapmakla da kalmayıp seri üretimlerini gerçekleştirip Bolu Belediyesi’ne ciddi anlamda gelir elde edeceğiz.” dedi.
    Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Bolu Bel A.Ş. Genel Müdürü Bahadır Acar, tanıtım toplantısına katılanlara led ekranlar ve akıllı direkler ile ilgili teknik bilgiler verdi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow