hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'da depremzedeler, bayram için yöresel tatlılarını yaptı

    Boluda depremzedeler, bayram için yöresel tatlılarını yaptı
    expand

    Bolu'da depremzedeler, bayram için yöresel tatlılarını yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BOLU’da Kızılay Kadın Kolları ekipleri, kentte yurtlarda kalan depremzedelerle birlikte geldikleri illerin yöresel tatlılarını yaptı.
    Kızılay Bolu İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri, Hattat Emin Barın Yurdu'nda kalan depremzedeleri ziyaret etti. Hem taziye hem de kadınlarla birlikte bayram tatlısı yapmak için düzenlenen organizasyonda, kullanılacak malzemeler Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’dan özel olarak getirtildi. Depremzede kadınlar, Kızılay ekipleriyle mutfağa girerek kendi yöresel ürünleri olan Hatay’ın taş kadayıfı, Kahramanmaraş’ın oklava tatlısı, Adıyaman’ın peynirli irmik tatlısı ve Malatya’nın kadayıf tatlısını yaptı. Felaketin ardından memleketlerinden uzakta Bolu’da bulunan depremzedeler, yöresel tatlılarını yaparken buruk bir mutluluk yaşadı.
    'BUGÜN BİR NEBZE OLSA BİZE MORAL OLDU'
    Hatay’dan gelen Özlem Şabanoğlu, depremin ardından ilk bayramlarını memleketlerinden uzakta geçirmenin üzücü olduğunu ifade ederek, “Allah razı olsun bizlere sahip çıktılar, el açtılar. Bir nebze olsun bugün de bize moral oldu” diye konuştu.
    Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden gelen Servet Yürük ise kadayıf tatlısını bayramlarda da yaptıklarını ifade ederek, “Biz bayramlarda içli köfte yaparız bu tatlıyı da yapıyoruz. Boluluları çok sevdik. Kardeş şehrimiz. Buraya geldiğim için çok şanslıyım. Onlarda bizim gibi deprem yaşadığı için bizleri daha iyi anlıyorlar. Eğer onlar olmasaydı böyle atlatamazdım” dedi.
    'DEPREMZEDELERİ ÖZLEDİKLERİ TATLARLA BULUŞTURDUK'
    Kızılay Bolu İl Başkan Yardımcısı Tuğba Ulusoy ise geçmişten bu yana acıları ortak sardıklarını dile getirerek şunları söyledi:
    “Bayram öncesi yurtlarda kalan depremzedelerimiz Ramazan Bayramı'na buruk girsinler istemedik. Genel merkezimizin de ‘Acımız bir, aşımız bir’ söyleminden yola çıkarak depremzede kadınlarımızın hünerli ellerini mutfağa taşıdık. Burada Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Bolu’nun yöresel tatlıları yapıldı. Kalplerindeki yükleri bir nebze olsa alıp özledikleri tatlarla buluşturduk.” (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow