hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'dan, 24 TIR yardım malzemesi

    Boludan, 24 TIR yardım malzemesi
    expand

    Bolu'dan, 24 TIR yardım malzemesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA) - BOLU'da vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek verdi. Yardımların bulunduğu 24 TIR deprem bölgesine doğru yola çıktı.

    Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesine, 12 Kasım 1999'da meydana gelen Kaynaşlı depreminde yıkım yaşayan Bolu'daki vatandaşlar büyük destek verdi. Vatandaşlar, Bolu Valiliği koordinasyonunda Civril Mahallesi'nde bulunan AFAD deposunda oluşturulan Deprem Yardımları Toplama ve Koordinasyon Merkezi ve 17 Temmuz Spor Salonu'ndaki toplama alanına adeta akın etti. Ayrıca Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasına da çok sayıda vatandaş katıldı. Yardımseverler, deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan tüplü ısıtıcı, battaniye, kışlık giyecek, bot, kuru gıda, bebek bezi ve mama gibi malzemeleri teslim etmek için toplama alanlarına geldi. Burada bulunan görevliler ve gönüllü vatandaşlar, depoya getirilen malzemeleri teslim alarak kullanım alanlarına göre sınıflandırdı. Vatandaşlar, gönüllü olarak dün öğle saatlerinden sabah saatlerine kadar paketleme ve ayrıştırma işlemlerine katıldı. Ayrı ayrı kolilere yerleştirilen yardım malzemeleri daha sonra deponun önünde bekleyen TIR'lara yüklendi. Bolu Valiliği tarafından 8 TIR, Bolu Belediyesi tarafından 6 TIR, Kızılay Bolu Şubesi tarafından 5 TIR ve Bolu İnşaat ve Yapı Malzemecileri Derneği tarafından 5 TIR yardım malzemesi deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

    'BOLU HALKI YARDIM YAĞDIRDI'
    Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Bolu halkı olarak gerekli desteği vermemiz gerekiyordu. O dayanışma içerisinde olmamız gerekiyordu. Bu kapsamda da ilimizde bütün Bolu halkı yardım yağdırdı açıkçası. Oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasına büyük bir özveri gösteriyor. Yardımlar hala devam ediyor. Bolu halkına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow