hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gerede'de deri fabrikaları artıyor

    Geredede deri fabrikaları artıyor
    expand

    Gerede'de deri fabrikaları artıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat KÜÇÜK/GEREDE(Bolu),(DHA)- BOLU'nun Gerede ilçesinde Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan deri fabrikalarından 2'si tam kapasite üretime başlarken, 10 fabrikanın üretime başlama çalışmaları devam ediyor. İlçede yıl sonuna kadar 20 fabrikanın tam kapasite üretime başlaması hedefleniyor.
    Türkiye'nin ayakkabılık deri ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayan Gerede'deki fabrikalarda hem kalite hem de üretim faaliyetlerini artırma çalışmaları başladı. Gerede Belediyesi'nin desteğiyle geçen ay 2 yeni fabrika da tam kapasite üretime başladı. 10 fabrikanın ise tam kapasite üretime başlamak için çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, yıl sonuna kadar 20 fabrikanın tam kapasite üretim yapmasını amaçladıklarını belirterek şöyle dedi:
    "Gerede Organize Sanayi Bölgesi ve sanayicileri için yapmamız gerekenler noktasında tüm çalışmaları yapıyoruz. Deri OSB ile ilgili öncelikli düşüncemiz Gerede’deki dericilerimiz ve burada çalışan işçilerimizdir. Faaliyete geçen fabrikalarda dericilerimiz Deri OSB’de daha modern şartlarda ham derilerini işlemeye başladılar,  kalite artacağı için dolayısıyla üretim de artacak ve aynı düzeyde istihdam sağlanacak. Deri sanayide çalışan kardeşlerimiz ise daha iyi şartlarda çalışma imkânı bulmaya başladılar. Üretime geçen iş yerlerimize hayırlı işler diliyorum. İlçemize istihdam konusunda katkı sağlayan işverenlerimize teşekkür eder, deri sanayide çalışan hemşehrilerimize kolaylıklar dilerim.’’dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow