hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler için öğretmenler okulda sandviç, kıyafet hazırlıyor

    Depremzedeler için öğretmenler okulda sandviç, kıyafet hazırlıyor
    expand

    Depremzedeler için öğretmenler okulda sandviç, kıyafet hazırlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerin hazırladığı sandviç ile Bucak Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin evden getirip diktikleri kumaştan yapılan kıyafetler deprem bölgesine gönderiliyor.
    Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okulda her gün 1000 sandviç hazırlayıp deprem bölgesine gönderiyor. Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Kahraman, "Milli Eğitim Müdürlüğü ilçemizde pansiyonlu okulların sandviç yaparak deprem bölgesine gönderme kararıyla okulumuzda 3 gündür ekmek arası helva, ekmek arası kaşar peyniri hazırlanıyor. Hijyenik olarak streçle sarılan sandviçler kolilere doldurup deprem bölgesine sevk ediliyor" dedi.
    HALK EĞİTİM TEKSTİL FABRİKASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
    Bucak Halk Eğitim Merkezi (HEM) eğitmenleri ve gönüllü kursiyerler de evlerinden getirdikleri ve vatandaşların bağışladığı kumaşlardan yetişkin ve çocuk kıyafeti dikerek deprem bölgesine göndermeye başladı. Halk Eğitim Merkezi'ni tekstil atölyesine çeviren eğitmenler ve gönüllü kursiyerler, kumaşları yıkayıp kuruttuktan sonra bedene göre kesip, dikiyor. Kıyafetler yaş gruplarına göre ayrılıp paketlendikten sonra deprem bölgesine gönderiliyor. Bucak Halk Eğitim Şube Müdürü Perihan Koçaş, "Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve gönüllü kursiyerlerimiz evlerinden ve vatandaşların bağışından gelen kumaşları merkezimizde çocuk yaş gruplarına göre değişik bedenlerde keserek kıyafete dönüştürüyor. Kıyafetleri deprem bölgesine gönderiyoruz" diye konuştu. Bucak Halk Eğitim merkezinde öğretmen, usta öğreticiler ve gönüllü kursiyerler bere, atkı gibi kışlık kıyafetler de dikiyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow