hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi

    Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi
    expand

    Mahalle sakinlerinden kavşak eylemi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Onaç Mahallesi sakinleri Antalya- Burdur karayolu kenarında toplanarak, yaklaşık 6 ay önce kapatılan kavşağın açılması için eylem yaptı. Kavşağa gelen Belediye Başkanı Emrullah Ünal, kavşakta daha önce meydana gelen ölümlü kaza sonrası şikayet üzerine kavşağın kapatıldığını, açılması için yeniden çalışma yapacaklarını söyledi.

    Bucak'a bağlı Onaç Mahallesi sakinleri Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki kavşakta kapanan yolun açılması için toplandı. Mahalle Muhtarı Hasan Şahin ve mahalleli Antalya- Burdur karayolu üzerindeki kavşağın açılması için belediyeden yardım istedi. Kavşağa gelen Belediye Başkanı Emrullah Ünal, mahalle sakinlerinden bilgi aldı. Mahalleli, "Antalya- Burdur karayolu kavşağından ana yola yıllardır giriş vardı. Bu yolun tekrar açılmasını istiyoruz" dedi.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, bu kavşakta daha önce trafik kazası nedeniyle 2 kişinin öldüğünü hatırlatarak, bunun üzerine kavşağa girişin resmiyette olmadığından dava açıldığını, sonrasında karayolları tarafından kavşağın kapatıldığını söyledi. Başkan Ünal, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları resmiyette olmayan bu girişi haklı olarak mahkemeye taşıdı, mahkemesi sürmektedir. Karayolları da ana yola girişi kapattı. Yolun açılabilmesi için Onaç Mahallesi'nde imar değişikliği yapılması gerekiyor. İmar değişikliği de belediye meclisinin kararı ile oluyor. İmar değişikliği için gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

    Belediye Başkanı Emrullah Ünal'ın açıklamalarını yeterli bulmayan Onaç Mahallesi sakinleri, "Bu yol yıllardan bu tarafa var. Yol kapanalı 6 ay oldu. 6 aydır açılmasını bekliyoruz" diye tepki gösterdi.

    NATO boru hattının geçtiği güzergahta sorun olmasından dolayı bir alternatif arayan Belediye Başkanı Emrullah Ünal, karayolları yetkilileriyle bölgede inceleme yaptı. İncelemelerde yetkilerle yapılan görüşmelerde, kavşağın ilerisindeki yoldan direkt çıkış açabileceğini belirlendi. Başkan Ünal, "Ölçüm ekiplerinin en kısa sürede gelip inceleme yapmasının ardından 1 ay içerisinde Onaç Mahallesi yukarı kısmı anayola bağlanacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow