hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal mesafe için zemin çıkartması

    Sosyal mesafe için zemin çıkartması
    expand

    Sosyal mesafe için zemin çıkartması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Belediyesi, koronavirüs tedirleri kapsamında riski azaltmak amacıyla vatandaşların toplu olarak bulunduğu ve sıraya girdikleri mekanlarda birbirlerine en az 1 metre mesafe bırakmasını sağlayacak zemin çıkartmalarını yerleştirmeye başladı.

    Bucak Belediyesi koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafeyi hatırlatan zemin çıkartmaları hazırladı. Koronavirüs bulaşma riskini azaltmak amacıyla insanların birbirinden en az 1 metre uzakta durması gerektiğini hatırlatan zemin çıkartmaları, ilçe genelinde yapıştırılmaya başlandı. Üzerinde 'Evde Kal Bucak', 'Sağlığın için Burada Dur', 'Sosyal Mesafeyi Koruyalım', 'Sağlığın için mesafeni koru. 1 metre yeterli' yazılı zemin çıkartmaları, özellikle insanların sıraya girip kuyruk oluşturduğu bankamatik önlerinde, eczane, manav ve market sıralarında koruma önlemlerini artırmayı hedefliyor.

    Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, “İnsanların birbirleriyle mesafesinin mutlaka 1 metre olması gerekiyor. Özellikle risk grubundaki insanların dışarı çıkmaması, zorunlu nedenler için çıkanların da sosyal mesafeye özen göstermesi gerekiyor. Bu nedenle bu farkındalık çalışmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Esnafımız da hazırladığımız bu çıkartmaları zemin ve camlarına asarak bizlere destek verdi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow