hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜBİTAK 4007 Bucak Bilim Festivali tamamlandı

    TÜBİTAK 4007 Bucak Bilim Festivali tamamlandı
    expand

    TÜBİTAK 4007 Bucak Bilim Festivali tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK(Burdur), (DHA) - TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen Bucak Bilim Festivali sona erdi.

    Bucak Kent Meydanı'nda düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bucak Bilim Festivali, 4 gün sürdü. 23 atölye çalışmasını yapıldığı festivalde, her gün 4 oturum gerçekleştirildi. Rezervasyonlu şekilde yapılan oturumlara toplam 6 bin 800 kişi katıldı. Atölyeler çadırının hemen önünde hazırlanan serbest etkinlikler, deney sokağı, uzay küresi gibi etkinlere ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yaklaşık 4 bin kişi serbest etkinlik alanından yararlandı. Festival boyunca her akşam düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen akademisyenler ve uzmanlar tarafından verilen bilimsel konferansları ise 12 bin kişi takip etti.

    Festival alanında ayrıca organ bağışı kampanyası da düzenledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün kurduğu statta 56 kişi organ bağışında bulundu. Sağlık görevlileri ücretsiz şeker, tansiyon, karbonmonoksit ve el kuvvet analizi gibi ölçümler yaptı.

    'Sıfır Atık Projesi' ekipleri tarafından festival alanındaki kağıt, plastik, cam ve metal atıkları geri dönüşüme kazandırdı, konuyla ilgili bilgi verdi.

    Proje yürütme ekibe adına konuşan Bucak Emin Gülmez Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Alper Kansu, Türkiye'de desteklenmesine karar verilen 50 projeden biri olan Bucak Bilim Festivali'nin başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow