hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Öğretmenlik Meslek Kanunu' talebi

    Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi
    expand

    'Öğretmenlik Meslek Kanunu' talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - TÜRK Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Akın, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bütçe görüşmeleri sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmesi gerektiğini belirtti.

    Akın Sendika üyeleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılacağının 2018'de duyurulduğunu belirten Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Kasım'da Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kısa sürede meclise sunulacağı yönünde açıklmama yaptığını dile getirdi.

    Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam zemine kavuşturacak kanun hakkında taleplerini anlatan Akın, şunları söyledi:

    "Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Bu konuda daha fazla gecikme yaşatılmamalı. 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla meslek kanunu TBMM gündemine getirilmeli ve derhal yasalaşmalı. Bu konuda TBMM'deki tüm partilerin katkısını beklediğimizi ifade ediyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow