hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sobacılarda kış mesaisi

    Sobacılarda kış mesaisi
    expand

    Sobacılarda kış mesaisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da kış sezonunda sobacılarda yoğunluk yaşanıyor.

    Burdur Ateşli Sanatlar Çarşısı'nda bulunan soba imalatçılarında yaklaşan kış mevsimi öncesinde yoğunluk yaşanıyor. Sobacı esnafı siparişleri yetiştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

    Burdur'da üçüncü nesil olarak sobacılık mesleğini devam ettiren Fatih Gürkan (28), "Sobacılık benim dede mesleğim. Dedemden sonra babam bu işi yaptı şimdi de ben devam ettiriyorum. İnşallah bizden sonra da çocuklarımız devam ettirir. Kış sezonu bizim için harman zamanı. Allah'a şükür işlerimiz iyi. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

    İmal ettikleri sobaları Isparta, Denizli, Antalya ve Antalya'nın ilçeleri olmak üzere bölgeye sattıklarını belirten Gürkan, "Buralara toptan satışlar yapıyoruz. Elimizde çeşit çok. Bin liradan 15 bin liraya kadar soba satışlarımız mevcut. Bizim bölgemizde kovalı soba satılıyor. Soba imalatı yanında soba yalıtımlarını, tablalarını da imal ediyoruz. Elimizde her türlü soba mevcut" diye konuştu.

    Doğal gaz kullanımının sobacılığı etkilediğini de kaydeden Gürkan, "Doğal gaz kullanımı işlerimizi ne kadar etkilese de imalatçı olduğumuz için işlerimiz iyi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow