hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa Avrupa’nın yıldızı olacak

    Bursa Avrupa’nın yıldızı olacak
    expand

    İhracatta 2020 yılındaki düşüşten sonra 2021 yılının ilk 6 ayında artışa geçmesini sadece sektörleri açısından değil, üretimin her aşamasında olumlu değerlendirdiklerini ifade eden BURPAS Başkanı Kağan Yeşil, “Pandemi sonrası özellikle Bursa yeni dünya düzeninde üretim ve ihracatta Avrupa’nın yıldızı olacağına inanıyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa Avrupa’nın yıldızı olacak

    Bursa Plastik ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (BURPAS) Başkanı Kağan Yeşil, 2020 yılının pandemi nedeniyle ekonomi, ticaret ve iş yapma biçimlerini derinden etkileyen bir yıl olarak tarihe geçtiğini kaydetti.
    Zor koşulların ardından Cumhuriyet tarihinin en çok ihracat rakamlarının gerçekleştiğini söyleyen Yeşil, “Bursa, Türkiye’nin üretim ve lojistik merkezi konumdandır. Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri pazarına yakınlığımız bize önemli imkanlar sunuyor. Pandemiden tamamen kurtulmayı ümit ettiğimiz 2021 yılı ve sonrası Türkiye ve Bursa olarak Çin’e göre çok büyük avantajlarımız var. Bu avantajlarımızı üretim ve ihracatta en iyi şekilde değerlendireceğiz” dedi.

    İHRACATTA GÜZEL BİR DÖNEM GEÇİRDİK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhracatta 2020 yılındaki düşüşten sonra 2021 yılının ilk 6 ayında artışa geçmesini sadece sektörleri açısından değil, üretimin her aşamasında olumlu değerlendirdiklerini ifade eden Yeşil, “Pandemi sonrası özellikle Bursa yeni dünya düzeninde üretim ve ihracatta Avrupa’nın yıldızı olacağına inanıyorum. Hem ülke, hem de sektör olarak ihracatta güzel bir dönem geçirdik. Bundan sonrası için ihracattaki artış trendinin böyle devam etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

    İHRACAT ÇEŞİTLİLİĞİ VE NAVLUN MALİYETLERİ

    Bursa Avrupa’nın yıldızı olacak

    Bursa’nın, Türkiye’nin üretim ve sanayi üssü olduğunu söyleyen Yeşil, kentten 158’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, “İş insanlarımız ve sanayicilerimizin ihracata daha fazla yönelmelerini gelecek adına olumlu görüyoruz. AB ülkeleri navlun maliyetlerinden dolayı Çin yerine ülkemize yöneliyor. Bursa olarak üretimde, ihracata daha fazla odaklandığımızda yeni rekorlara imza atabiliriz. Tabii bunun için ihracat çeşitliliğinin artması ve navlun maliyetlerinin azalması gerekiyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ULAŞIMI ÖNEMSİYORUZ

    Türkiye’nin pandemi sonrası süreçte özellikle Avrupa’nın Çin’i haline geldiğini belirten Yeşil, “Bursa’da ifade ettiğim gibi ülkemizin üretim, tedarik ve lojistik merkezi konumda. Bursa’nın Avrupa ve dünyaya daha fazla ihracat yapabilmesi için kara yolu ulaşımıyla birlikte hava ve raylı sistemlerle ulaşımı önemsiyoruz. Bununla birlikte hemen her sektörü bünyesinde barındıran Bursa’mızın dünyada daha fazla tanınması gerekir. Yeni dünya düzeninde Bursa olarak avantajlarımızı çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow