hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükorhan ilçesinde kesintisiz içme suyu sevinci

    Büyükorhan ilçesinde kesintisiz içme suyu sevinci
    expand

    Büyükorhan ilçesinde kesintisiz içme suyu sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-YAZ aylarında içme suyu ihtiyacını tankerlerle taşıyarak çözen Bursa'nın Büyükorhan ilçesi Elekçalı Mahallesi sakinleri, bayram öncesinde içme suyu problemlerinin çözülmesi ile mutlu oldu. Mahalle sakinleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün isale hattı yatırımıyla Kurban Bayramı öncesi kesintisiz içme suyuna kavuştu.
    Arıtma tesisleri, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları, derin kuyu sondajları ve su depolarıyla Bursa'nın güçlü bir altyapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Stratejik plan doğrultusunda 17 ilçeyi kapsayan yatırımlarla, dağ ilçelerinde yaşanan altyapı sorunlarını da çözüyor. Çalışmalar kapsamında daha önce yeterli kaynak olmadığı için özellikle yaz aylarında su ihtiyacının tankerle taşınarak Büyükorhan ilçesi'ne bağlı, Ericek, Geynik, Mazlumlar, Osmanlar ve Piribeyler Mahalleleri kesintisiz suya kavuşturuldu. Büyükşehir Belediyesi bu kezde, içme suyu sorununu çözdüğü Elekçalı Mahallesi sakinlerinin yüzünü güldürdü.
    270 GÜN TAŞIMA SU
    Yılın 270 günü su ihtiyacının tankerlerle taşınarak karşılandığı Elekçalı Mahallesine kesintisiz içme suyu getirmek için BUSKİ tarafından 12 bin 100 metre isale hattı imalatı yapıldı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tamamlanan çalışma ile çeşmelerinden içme suyu akan mahalle sakinleri adeta çifte bayram yaşadı.
    Kırsal mahallelerde önceliği altyapı ve ulaşım yatırımlarına verdiklerini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sağlıklı içme suyuna erişimin önündeki tüm engelleri kaldırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Son yatırımla birlikte Elekçalı  Mahallelesinin kronik içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Aktaş, "Bayram öncesi çalışmayı tamamlayıp, mahalle halkının hizmetine sunduk. Bu sayede vatandaşlarımız çifte bayram yaşayacakö dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow