hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışma hayatı ne bekliyor?

    Çalışma hayatı ne bekliyor
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tüm kesimlerle yakın diyalog ve işbirliği halinde ekonomide ve hukukta yeni reform dönemi başlatıyoruz” açıklamasının ardından çalışma hayatının paydaşlarına, mevcut ekonomik durumu nasıl değerlendirdiklerini ve reformlardan beklentilerini sorduk.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    REFORM ADIMLARI İLE EKONOMİ TOPARLANACAK

    Çalışma hayatı ne bekliyorPandemi ile birlikte tarihin en zor dönemlerine şahit olduklarını söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, dünya ekonomisi ve ticarette her açıdan büyük değişimler yaşandığını kaydetti. Reformlarla ilgili değerlendirme yapan Burkay, “Toplumsal refah ve istihdam artışı, adil gelir dağılımı ve sürdürülebilir büyümeyi önceliklendiren, makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefleyen reform adımları ile birlikte ekonomimizin hızla toparlanacağına inanıyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının toplum sağlığını olduğu kadar ekonomiyi de derinden etkilediğini ifade etti. Kasım ayı itibariyle uygulanan yeni kısıtlamaların özellikle hizmet, ticaret, perakende ve turizm sektörlerinde ciroların düşmesine yol açtığını kaydeden Burkay, sektörlerin sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.

    Faaliyetleri askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmeler için kredilerin yeterli olmadığını belirten Burkay, “Salgının ağır yükünü taşımakta zorlanan işletmeler, yatırım ve üretim gibi hayati fonksiyonlarının yanında toplumsal refahın dinamiği olan istihdamı korumak adına da büyük bir özveriyle çalışıyor. Restoran ve kafeler başta olmak üzere yeme – içme sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile turizm, hizmet ve perakende sektörleri kısıtlama kararlarından en fazla etkilenen sektörler arasında yer alıyor” diye konuştu.

    Salgın sona erdiğinde işletmelerin yeniden hizmet verecek maddi güce ve iradeye kavuşmasının önemine işaret eden Burkay, sektör temsilcilerinin zor bir dönem ile karşı karşıya olduğunu belirterek, üyelerden aldıkları talepleri ilgili kurumlara ve bakanlıklara aktardıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PİYASA DOSTU ADIMLAR

    Çalışma hayatı ne bekliyor

    Pandemi ile birlikte tarihin en zor dönemlerine şahit olduklarını söyleyen Burkay, dünya ekonomisi ve ticarette her açıdan büyük değişimler yaşandığını kaydetti. Reformlarla ilgili değerlendirmede bulunan Burkay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ekonomide yeni dönem’ söylemi, bu değişim sürecini dikkate alan güçlü bir yapısal dönüşüm mesajıdır.

    Toplumsal refah ve istihdam artışı, adil gelir dağılımı ve sürdürülebilir büyümeyi önceliklendiren, makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefleyen reform adımları ile birlikte ekonomimizin hızla toparlanacağına inanıyoruz.

    Nitekim ekonomi yönetiminde yaşanan bayrak değişimiyle birlikte son dönemde başta BDDK ve Merkez Bankası aracılığıyla kademeli bir şekilde atılan piyasa dostu adımlar Türk varlıklarına talebi artırmış; öngörülebilir, şeffaf ve sade politikalara yönelimle birlikte Türkiye’nin 5 yıllık risk primi göstergesi CDS Ekim sonundan bu yana 200 baz puana varan iyileşme göstermiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla birlikte ekonomi yönetimimizin, ekonomi politikalarının oluşturulması noktasında reel sektörle yakın diyalog ve işbirliği kurması da bizler için çok değerli. Bursa iş dünyası olarak Cumhurbaşkanı liderliğinde reformların hayata geçmesi ve salgın sonrasında ekonomimizi çok daha iyi bir noktaya taşımak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow