hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gemlik Belediyesi'nden üniversite öğrencilerini sevindiren hizmet

    Gemlik Belediyesinden üniversite öğrencilerini sevindiren hizmet
    expand

    Gemlik Belediyesi'nden üniversite öğrencilerini sevindiren hizmet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kazım BULUT/GEMLİK (Bursa), (DHA)-BURSA'da Gemlik Belediyesi tarafından 25 lira sembolik kira bedeli ile öğrencilere kiralanan evlerin anahtarları teslim edildi.

    Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan tarafından açıklanan öğrencilere 25 lira sembolik bedelle ev desteği, tüm Türkiye’de yankı uyandırmıştı.

    Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın yaptığı çağrı sonucu, sembolik ücretle ev kiralamak isteyen 210 öğrenci başvuruda bulundu. Bu öğrencilerden,

    ilçeye ilk kez gelen kız öğrencilerin yanı sıra, şehit ve gazi yakınları ile ekonomik durumları iyi olmayan 84 öğrenci, evlerinin anahtarını aldı. Evlerine yerleşen öğrencilerle bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Geçtiğimiz yıl okulların kapalı olması nedeniyle öğrenciler yurt ve ev sorunu yaşamadı. Bu yıl yüz yüze eğitim başlayınca özellikle birinci sınıfa başlayın, ikinci sınıfa gidecek öğrenciler barınma sorunu yaşadı. Biz de mülkiyeti belediyemize ait 21 daireyi, dört kişinin kalabileceği şekilde, kişi başı aylık 25 lira sembolik kira bedeli karşılığında öğrencilerimize tahsis ettik. Evleri bu eğitim yılı için, dokuz aylığına kiraladık. Bugün anahtar teslimini yaptığımız evlerimizde gençlerimiz sağlıklı ve güvenli şekilde barınabilecekler. Hayırlı olsun, güle güle otursunlar.” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow