hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aktaş, Gürsulu muhtarlarla buluştu

    Başkan Aktaş, Gürsulu muhtarlarla buluştu
    expand

    Başkan Aktaş, Gürsulu muhtarlarla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Büyükşehir ortak akıl ile büyüyor' başlığıyla gerçekleştirilen ‘Muhtarlar Buluşması’ programı kapsamında Başkan Alinur Aktaş, Gürsulu muhtarlarla bir araya geldi. Gürsu Belediyesi Butik Otel'de düzenlenen toplantıya Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile Gürsu'nun merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı. 

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Büyükşehir ortak akıl ile büyüyor' projesi kapsamında gerçekleştrilen 'Muhtarlar Buluşması'programı Gürsu'da gerçekleştirildi. Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gürsulu mahalle muhtarları katıldı. Programda konuşma yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaşa teşekkür etti. 

    'Bursa lojistik üs oluyor'

    Mustafa Işık'tan sonra konuşma yapan Alinur Aktaş, Bursa'nın bulunduğu konum itibariyle önemine dikkat çektiğini söyledi. Bursa'nın bir ticaret merkezi, ihracat ve üretim merkezi ve tarım şehri olduğunu belirten Aktaş, "Bundan sonraki süreçte ise Bursa kesinlikle ve kesinlikle bulunduğu lokasyon itibariyle önemli bir lojistik üssü oluyor. Hızlı tren biraz gecikti ama inşallah hedeflenen tarih 2021. Bitirildiğinde göreceksiniz, Bursa tam bir üretim üssü, tam bir çekim merkezi olacak. Biz bu sürece Bursa'yı nasıl daha sağlıklı hazırlarız onun planlamasını yapıyoruz" dedi.

    Gürsu'nun da hızla büyüyen ve gelişen, nüfusu 100 binlere dayanan bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, "Bizim nüfusu 100 bini geçen 6 ilçemiz var. Gürsu bunlara çok yaklaşanlardan biri. Tabir yerinde ise Gürsu bu manada skala atlayacak. Dolayısıyla otomatikman bizim planlamayı daha sağlıklı yapmamız gerekiyor. Bunun için kafa yoruyoruz. Her ne kadar bazı işler programımızda olsa da muhtarlarımızla yaptığımız karşılıklı istişarelerle konularımızı detaylandırmak istiyoruz. Başkanların da muhtarların da aldığı bu görevler birer emanettir. Hiçbirimizin babasından miras kalmadı. Dün belediye başkanlarımız farklıydı, bugün bizleriz, yarın başka arkadaşlarımız olacak. Aynı şey muhtarlarımız için de geçerli. Nihayetinde bunlar birer emanettir. Önemli olan bu emanetleri en iyi şekilde temsil etmek. İlçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi ile diyalog halinde olursanız bunun kazançlısı hem sizler hem de mahalleleriniz olur, bundan şüpheniz olmasın" diye konuştu.

    Başkan Aktaş, konuşmasının ardından tüm muhtarların sorun ve taleplerini tek tek dinledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow