hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludağ OSB üyeleri iftarda buluştu

    Uludağ OSB üyeleri iftarda buluştu
    expand

    Uludağ OSB üyeleri iftarda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Semih ŞAHİN/GÜRSU (Bursa), (DHA)-ULUDAĞ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) geleneksel iftarını gerçekleştirdi. Üyelerin buluştuğu programda konuşan Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, "Yüzde 90 doluluk oranına ulaşan bölgemizde oluşturduğumuz projelerle, doğaya bırakılan karbondioksit salınımını yüzde 92'ye düşürürken yer altı sularının kullanımında ise yüzde 90 azalma sağladık" dedi.
    Başkanlığını Yunus Aydın'ın yaptığı Uludağ OSB'nin geleneksel hale getirdiği iftar Gürsu'da düzenlendi. Eski Bakan Faruk Çelik, milletvekilleri, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık,  Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile sanayicilerin katıldığı iftarda konuşan Yunus Aydın, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uludağ OSB'nin 1’inci etabı olan GÜSAB tarafında 950 bin metkare alanın 850 bin metrekarelik bölümünün uygulamasının Gürsu Belediyesi, 2’nci Bölgenin  tamamının ise Kestel Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Aydın, OSB mevzuatı gereği en az yüzde 8'lik hizmet alanı için 150 bin metrekare yer satın aldıklarını açıkladı. Türkiye'de, metrekareye 5,5 dolar/sent alarak en az altyapı katılım payı alan OSB olduklarını belirten Aydın, şunları söyledi:
    "Yaklaşık 3 milyar 700 milyon lira kamulaştırma yapıldı.  877 hisseden 852'sini kamulaştırdık. Çok az bölüm kaldı. Bunu da önümüzdeki yıla kadar kamulaştıracağız. Sorunsuz bir OSB olacağız. Projelerimizde, kentsel dönüşüm yapmak istedik. Bunun da nedeni, sanayiciye yük getirmemekti.  Gürsu Belediyesi ile anlaşıp, konut içerikli kentsel dönüşüm yapmış olsaydık, şehrin doğu yakası için çok önemli bir proje olacaktı. Bu nedenle şu an OSB kendi içerisinde sadece ticari alan ile oluştu. Ayrıca, yüzde 90 doluluk oranına ulaşan bölgemizde, yer altı su kaynaklarını koruyup, doğaya zarar vermemek için özel projeleri yaşama geçirdik. Aldığımız tedbirlerle yer altı su tüketiminde yüzde 90 oranında azalma sağladık. Buhar merkezini devreye sokup 40 bacayı tek bir bacaya düşürdük. Böylece karbondioksit salınımında yüzde 92 azalma kaydettik." (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow