hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayatımızın normale dönmesini bekliyorum

    Hayatımızın normale dönmesini bekliyorum
    expand

    COVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İMRA ULAKÇIN: UZMAN ESTETİSYEN VE EĞİTMEN

    Hayatımızın normale dönmesini bekliyorumİmra Hanım kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
    Bursalıyım, ilköğretim ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra İstanbul Beykent Üniversitesi Cilt Bakımı ve Güzellik bölümünden 2010 yılında mezun oldum. 12 yıldır uzman estetisyen ve eğitmen olarak sektörel çalışmaların içerisinde hizmet veriyorum.

    Girişimci olmaya ne zaman karar verdiniz?
    Ben her meslekte olduğu gibi, özellikle hizmet sektöründe de tecrübenin en iyi eğitim olduğuna inananlardanım. Öncelikle eğitim, sonra da mesleki tecrübe gerekli. Üniversite eğitimimden sonra 5 yıl kadar İstanbul’da çeşitli kliniklerde çalıştım. Akabinde Bursa’ya dönüş yaptım. 2 yıla yakın Bursa’da değişik kliniklerde çalıştım. Daha sonra eğitmenlik yapmaya ve kendi merkezimi açmaya karar verdim. 3 yıl önce ilk merkezimi 1 yıl öncede ikinci merkezimi kurdum. İki yerde de faaliyetlerime aktif olarak devam ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hangi hizmetleri veriyorsunuz? Firmanızı farklı kılan nedir?
    Tüm cilt bakımı gibi (klasik cilt, hydiofocial, leke, akne, gözenek, anti oping) gibi bakımları merkezlerimizde yapıyoruz. Haricinde cilt için destek lazer ve çeşitli cihazlarla da müşterilerimize bakım uyguluyoruz. Merkezlerimizde zayıflama bakımları hariç doğru bulduğumuz tüm sistemleri uygulamaya çalışıyoruz. Firmamızı farklı kılan en belirgin özelliğimiz ise tüm hizmet ve protokollerimizin kişiye özel olmasıdır. Tüm danışmanlarımızla hizmet öncesi ve hizmet sonrası müşterilerimizle takip tek tek ilgilenmekteyiz. İşimi çok seviyorum ve danışanlarımı iş olarak değil ailem gibi görüyorum.

    İş insanı olarak, ‘Yeni Normal’ sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Yeni normal süreç! Biz Türkler tokalaşmayı ve sarılmayı en çok seven milletiz bence. Sevgimizi temasla göstermeyi çok seviyoruz. Nitekim ben de öyle. İnsanların tedirginlikleri ve korkuları haklı olarak henüz geçmiş değil. Buna bağlı olarak işlerimiz eski seviyesine gelmedi. Zamanın uzaması da tüm sektörleri olduğu gibi bizleri de olumsuz yönde etkiledi. Bu bağlamda devletin esnafa kredi desteği esnafı biraz rahatlattı. İnsanların hayat akışı birbirine kenetli bir halkayla bağlı olduğundan bu destek esnafa iyi gelen bir destek oldu diyebilirim. En kısa zamanda hayat akışının yeni normalden ziyade normale dönmesini umutla ve sabırla bekliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkezinizde karantina dönemini nasıl geçirdiniz?
    Hepimizin de bildiği gibi hizmet sektörü yelpazesi altında bulunduğumuzdan ve işlemlerimiz temas gerektirdiğinden ortalama 70 gün süre boyunca tüm danışanlarımızın sorularına sabırla cevap verip, yarım kalan işlemlerden sonra evde devam edilebilecek sistemlerin ev devam ürünlerini önererek ve diğer işlemler hakkında bilgi vererek onlara yardımcı olmaya çalıştık. Yani herkes gibi bizde bu dönemi korku dolu ve endişeli geçirdik diyebilirim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatımızın normale dönmesini bekliyorum

    Koronavirüs sürecinde iş hayatınızda ne tür tedbirler aldınız?
    Tüm tedbirleri elimizden geldiğince aldık diyebilirim. Herkes gibi danışanlarımızın da kendimizin de sağlığı çok önemli.
    - Girişte ateş ölçerek ve ayaklara galoş giydirerek içeriye alıyoruz.
    - Ağızda maske olmadan merkezlerimize giriş maalesef yasak.
    - Bir danışanın yanında refakat aynı aileden bile olsa kabul etmiyoruz.
    - Hiçbir müşteriyi bekletmiyoruz.
    - Saat başı sadece 1 kişiye randevu veriyoruz. (Farklı işlem odalarında hizmet alacak olsa dahi)
    - Plastik tek kullanım dışında içecek ikramımızda maalesef yasak.
    - Havalandırma ve sterilizasyona her kişiden sonra dikkat ediyoruz.
    - El yıkama dezenfektan kullanımımız ise zaten hayatımıza işledi. Bu şekilde tedbirlere devam ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hayatımızın normale dönmesini bekliyorumSonraki süreç için aldığınız kararlar, planlar, projeler var mı?
    Bu aslında bana en çok hitap eden soru oldu. Çünkü hayatımın her köşesinde ufakta olsa planlamalar ve ön etütlerle yaşayan birisiyim. Bu süreçte yeni adım atmaktansa olduğumuz yerde ayakta kalabilmeyi hedefliyorum. Virüsle karşılaşmadan önce şubeleşme ve isim hakkı verme gibi planlarım vardı. Bu süreçte bu planlarımı maalesef dondurdum. Ve her meslek grubu gibi tasarruf tedbirleri aldım. Süreç boyunca eğitim ve işletmeyi beraberinde yürütmeyi hedefliyorum. Her şey normale döndükten sonra şubeleşme ve büyüme projelerim kaldığı yerden devam edecek.

    Bu süreç sizi özelinizde nasıl etkiledi? Hayatınızda neler değişti?
    Bu süreç özelimde biraz daha içe dönüş yaşadığım bir dönem haline geldi. Farkındalığımın arttığını gerçek anlamda hissettiğim bir dönem oldu. Malum normal şartlarda 70 gün tatil yaptığım en son üniversite yılımın yaz tatiliydi. Bizler gibi hizmet sektöründe çalışan diğer meslektaşlarım beni çok iyi anlayacaklardır. Bazen satış sonrası destek için gece dahi soru yanıtlarken buluruz kendimizi. İçsel ve bedenen dinlenmeyle beraber sevdiklerimiz için endişeyi de beraberinde getiren bir dönem oldu. En kısa zamanda ülkece ve dünyaca atlatmayı umut ediyorum. Ve bunun için gerekli tüm tedbirleri şahsım adına almaya gayret gösteriyorum.Hijyen, temizlik ve kişisel bakımla ilgili neler söylemek istersiniz? Gereken özeni gösteriyor muyuz?

    Hijyen, temizlik ve bakım konusunda devlet ve kurumsal olan her yer kurallara tam uyulduğunu düşünüyorum. Fakat hayat akışında insanların bu kurallara tam olarak uyduğu söylenemez. Her gün ulusal medyada, televizyonlarda, özellikle büyük şehirlerde insan yoğunluğunun çok olduğu yerlerde ister istemez kuralların çiğnendiğine şahit oluyoruz. Buda maalesef iyileşme sürecini olumsuz anlamda etkiliyor. Havaların ısınması maskeyle yaşamı zorlaştırsa da tüm kurallara milletçe uyarsak ben üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Umutla ve sabırla normale dönmeyi bekliyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow