hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtaran İNDAK ekibi, İnegöl’e döndü

    13 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtaran İNDAK ekibi, İnegöl’e döndü
    expand

    13 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtaran İNDAK ekibi, İnegöl’e döndü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’ta yaşanan depremlerin ardından, ilk gün bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan ve 13 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtaran, 99 kişinin de cenazesini çıkartarak yakınlarına teslim eden İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibi Bursa’ya döndü. Dün 222’nci saatte Melike İmamoğlu’nu (42) canlı olarak enkazdan çıkaran ekip, İnegöl’de mutluluk gözyaşlarıyla karşılandı.
    İNDAK ekibi 100’ü aşkın gönüllü ile Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından, kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere bölgeye gitti. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde kurtarma çalışmalarına katılan ekip, 10 günde 13 kişiyi enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı. 99 kişinin ise cenazesini enkaz altından çıkararak yakınlarına teslim eden İNDAK ekibi, depremden 10 gün sonra 222’nci saatte Melike İmamoğlu’nu enkazdan sağ olarak kurtararak, büyük sevince yol açtı. Dün gece çalışmalarını tamamlayarak deprem bölgesinden ayrılan ve bugün ilçeye ulaşan İNDAK ekibini, Belediye Başkanı Alper Taban adına Başkanvekili Fevzi Dülger karşıladı. İNDAK ekibinin ailelerinin de hazır bulunduğu karşılamada duygu dolu anlar yaşandı. Alkışlarla karşılanan ekip ile aileleri gözyaşları içerisinde kucaklaştı.
    ‘HAZIRLIKLARIMIZI DAHA DA İLERLETMELİYİZ’
    Bölgede yaşadıklarını anlatan İNDAK ekip sorumlusu Varol Yılmaz, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler böyle karşılayarak onurlandırdınız. Yıllardır İnegöl’de afet bilincini oluşturmaya, arama-kurtarmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Keşke bu acı olay yaşanmasaydı da bu farkındalığı daha önce hissetseydik, anlasaydık. Gerçekten yaşanan afet çok büyük bir afet. Geçmişte yaşanan afetler gibi lokal bir afet değil. Bir Van depremi, bir İzmir, Gölcük depremi gibi değil. Çok geniş bir alandaydı. İnşallah bundan sonra yaşanmasını umut etmiyoruz ama coğrafi olarak çok sıkıntılı bir bölgede yaşadığımızı unutmayalım. Hazırlıklarımızı daha da ilerletelim istiyoruz. Bir hayata dokunmak, bir yaşamın devamına vesile olmak çok güzel bir şey. Allah nasip etti, 13 vatandaşımızı enkazdan çıkardık, hayata dönmesine vesile olduk. 99 vatandaşımızın naaşlarını çıkardık. Onları ailelerine teslim ettik. O da ayrı bir şey. İnsanlar umutla bekliyorlar. Dün umutların tükendiği 222’nci saatte Melike İmamoğlu ablamızı canlı olarak çıkardık. Allah’a çok şükür. Rabbim bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow