hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İNDAK ekibi deprem bölgesine hareket etti

    İNDAK ekibi deprem bölgesine hareket etti
    expand

    İNDAK ekibi deprem bölgesine hareket etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-İNEGÖL Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibi 38 kişiyle deprem bölgesine hareket etti. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sabah erken saatlerde İNDAK ekibini Malatya’ya yolcu ederken, deprem bölgesindeki yetkililerle iletişim halinde olduklarını ifade etti.
    Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay başta olmak üzere birçok kentte hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından, yurdun dört bir yanından arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. İnegöl Belediyesi öncülüğünde oluşturulan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibi de 38 kişiyle deprem bölgesine hareket etti. Deprem haberi ulaşır ulaşmaz hazırlıklarına başlayan İNDAK ekibi, AFAD’ın yönlendirmesi ile Malatya’daki arama kurtarma çalışmalarına katılacak.
    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da 38 kişi, 2 binek araç, 1 otobüs ve malzemelerin yer aldığı yük aracıyla birlikte toplam 4 araçla Malatya’ya giden İNDAK ekibini uğurladı. Taban, deprem bölgesindeki yetkililerle her an iletişim halinde olduklarını ve AFAD’ın çağrısı üzerine İNDAK ekibinin hemen yola çıktığını ifade ederek, “Rabbimden deprem bölgelerinde olan tüm vatandaşlarımıza yardımcı olmasını diliyorum. Devletimiz tüm imkanlarıyla orada. Bizler de elimizden gelen tüm imkanlarla seferber olacağız” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow