hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Devlet Hastanesi'nde Palyatif eğitimi

    İnegöl Devlet Hastanesinde Palyatif eğitimi
    expand

    İnegöl Devlet Hastanesi'nde Palyatif eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA) –TÜRKİYE'nin donanımlı Palyatif Servisine sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi "3. Palyatif Servis Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına" ev sahipliği yaptı.
    Hakkari, Tekirdağ, Afyon, Niğde, Osmaniye, Gaziantep, Balıkesir, Şanlıurfa, Çanakkale, Isparta’dan İnegöl’e gelen 26 sağlık çalışanına İnegöl Devlet Hastanesinde Palyatif Servis Hemşireliği Sertifikalı Eğitimi verildi. 3 hafta süren eğitimler sonucunda belgelerine kavuşan sağlıkçılar, İnegöl’ün tarihi ile alakalıda bilgiler aldılar.
    Konuyla alakalı açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, “Türkiye'nin en büyük ve en aktif "Palyatif Servisine" sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi "3 Palyatif Servis Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına" ev sahipliği yaptı. Hakkari'den Tekirdağ'a, Afyon'dan Niğde'ye, Osmaniye'den Gaziantep'e, Balıkesir'den Şanlıurfa'ya, Çanakkale'den Isparta'ya Türkiye'nin dört bir yanından çok değerli 26 sağlık çalışanını ilçemizde 3 hafta süre ile ağırladık. Hem Türkiye'de örnek gösterilen Palyatif Bakım Hizmetlerimiz konusunda tecrübelerimizi paylaştık. Hem de İnegöl'ümüzün turistik yerlerini gezdirerek ilçemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Müzeler kenti İnegöl'ün tüm müzelerini (Kent Müzesi, Mobilya Müzesi, İnegöl Devlet Hastanesi Sağlık Tarihi Müzesi, Ambulans Tarihi Müzesi ve Oyuncak Ambulans Müzesi) gezdirdik ve İnegöl'ümüzün sosyokültürel zenginliğini aktarma şansına sahip olduk. Çok güzel medikososyal paylaşımların olduğu, hastanecilik hizmetleri adına şehrimizin tanıtımına son derece önemli katkılar sağlayan bu eğitim programına katılımcı ve eğitimci olarak iştirak eden herkese teşekkür ederiz. Saygılarımızla. "Yaşayan ve Yaşatan Hastane / İnegöl Devlet Hastanesi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow