hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

    İnegölde Gaziler Günü törenlerle kutlandı
    expand

    İnegöl'de Gaziler Günü törenlerle kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da 19 Eylül Gaziler Günü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Pandemi kurallarına uyularak yapılan törende, tüm gazi ve şehitler yad edildi.

    19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, İnegöl’de de kutlandı. Bu yıl pandemi nedeniyle kısıtlamalı olarak yapılan tören, 09.30’da Hastane Mezarlığı içerisinde bulunan Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirildi.

    Düzenlenen törene; İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti Başkan ve yöneticileri,  kurum ve kuruluşların temsilcileri ile gaziler katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı.

    “ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR”

    Başkan Seymen; şehitliğin nurlanmış, gaziliğin ise onurlanmış askerlik olduğunu ifade ederek; “Bugün Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 2921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallik ve gazilik unvanının verilmesinin 99’uncu yıl dönümü. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra Kore ve KKTC’nin var oluş mücadelesine katılanlar ile iç güvenlik harekatı sonucunda yaralanan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler Günü canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve aziz vatanımızın birliği, bölünmezliğine karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olmaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.

    GAZİLERDEN MASKE, MESAFE VE HİJYEN UYARISI

    Konuşmasının sonunda pandemiye de dikkat çeken Selami Seymen, ilçe halkına uyarıda bulunarak “İnegöl halkından bir istirhamımız var. Maskelerimizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım ve hijyen kurallarına uyalım. Hep birlikte pandemiyi bitireceğiz inşallah” ifadelerinde bulundu. Konuşmanın ardından yapılan dualarla tören sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow