hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de sağlık çalışanlarına aşılama başladı

    İnegölde sağlık çalışanlarına aşılama başladı
    expand

    İnegöl'de sağlık çalışanlarına aşılama başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA)- BURSA'nın İnegöl ilçesinde sağlık çalışanları için koronavirüs aşılaması başladı. İlk aşı İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen'e uygulandı. 

    Koronavirüs ile mücadele kapsamında dün akşam 'acil kullanım' onayının verilmesinin ardından bugün İnegöl'de aşılama süreci başladı. Sağlık çalışanlarını aşılama süreci bittikten sonra 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşları aşılama devam edecek.
    İlk aşıyı vurunan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, aşının güvensizliği ile alakalı yanlış bir inanışın olduğunu belirterek vatandaşlara aşı olmaları için çağrıda bulundu. Göçmen, İnegöl Devlet Hastanesinde bir bölümün aşı için ayrıldığını belirterek 15 oda ve 70 personelin sadece bu iş için hizmet vereceğini ifade etti.
    Başhekim Hayrettin Göçmen, "Sadece İnegöl için değil Türkiye için önemli bir gün. Sağlık çalışanları ve vatandaşlar olarak beklediğimiz koronavirüs aşıları hastanemize geldi ve ilk aşılamayı yapmaya başladık. İnşallah bugünden sonra yoğun vaka yükselişlerini ve hasta kayıplarını yaşamayacağız." dedi.
    AŞIMIZI OLALIM DEVLETİMİZE GÜVENELİM
    Göçmen ayrıca, "Aşının güversizliğiyle alakalı yanlış bir inanış var. Biz bu işin içerisinde gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanları olarak aşıyı öneriyoruz. Aşımızı olalım ve devletimize güvenelim. Herkesi aşı olmaya davet ediyiyorum. Hafta sonuna kadar İnegöl'deki bütün sağlık personelimizi aşılayacağız sonrasında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlar aşılanmaya başlanacak. Şu anda hastanemizde bir alanı bu iş için ayırdık. 15 adet odamız ve 70 adet personelimiz var. En kısa süre içerisinde İnegöl'ü bağışıklayarak bu hastalıktan kurtulmak istiyoruz. Vatandaşlarımız aşı olmak için e-nabız üzerinden başvuru yapacak. İster aile hekimliğinde isterse de İnegöl Devlet Hastanesinde aşı olabilecek. Sistemde zaten aşı olacağı gün ve saat belirtilmiş olacak." ifadelerini kullandı.

    FOTOĞAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow