hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise öğrencileri, depremzedeler için soba üretiyor

    Lise öğrencileri, depremzedeler için soba üretiyor
    expand

    Lise öğrencileri, depremzedeler için soba üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye genelinde başlatılan yardım seferberliği aralıksız sürerken, depremzedelere bir destek de İnegöl Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden geldi. Okulun Metal Teknolojisi  ve Tesisat Teknolojileri İklimlendirme Alanında eğitim gören öğrenciler, depremzedeler için odun sobası üretmeye başladı.
    Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Deprem bölgesinde kurtarma çalışmaları devam ederken, yurt genelinde başlatılan yardım kampanyaları da sürüyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde eğitim veren, Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, depremzedelerin çadır ve konteynerlerde kullanması için odun sobası üretimine başladı. Çeşitli firmalardan hibe ve satın alma yoluyla sağlanan malzemelerle, öğretmen ve öğrencilerin soba üretimine başladıklarını söyleyen okul müdürü Sedat Paslı, “6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında, Metal Teknolojileri ve Tesisat Teknolojileri İklimlendirme Alanı öğretmenlerimizle birlikte, orada yüreği yanan insanlarımıza yardımcı olmak ve onları ısıtmak amacıyla şu an itibarıyla 60 adet soba üretimine başladık, bitmek üzereler. Hedefimiz 200-250 adet soba üretimi yapmak” dedi.
    ‘MALZEME TEMİN ETTİKÇE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
    Firmalara ve hayırseverlere malzeme desteğinde bulunmaları çağrısı yapan Paslı, “Malzeme temin ettikçe de bunların yapımına devam edeceğiz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bunları yapmakla gurur duyuyoruz. Onlar ısındıkça, bizler burada çok daha rahat uyuyacağız diye düşünüyoruz. Şu an çünkü üşüyoruz demeye dahi utanıyoruz. Bizler oradaki insanların durumlarını düşündükçe, bu şekilde üretimlerimizi devam ettireceğiz inşallah. Destekler olduğu sürece daha fazlasını da yapmayı düşünüyoruz. Bakanlığımızın da bizlere bu konuda destekleri ve talepleri var. Elimizden geldiğince bu işlemleri yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
    ‘ONLAR ISINDIKÇA BİZİM DE YÜREĞİMİZ ISINACAK’
    Her gün 10 öğretmenin gözetiminde devam eden soba üretiminde yer alan Metal Teknolojileri Alanı 11’inci sınıf öğrencisi Kerem Melih Taç ise "10 ildeki depremzedeler için soba yapıyoruz. Yardımlarımız, katkılarımız olsun diye, hocalarımızla birlikte soba imalatı yapıyoruz. Onlar ısındıkça bizim de yüreğimiz ısınacak. Onlar için burada çalışıyoruz, soba yapıyoruz. Buradan sobalarımız inşallah hayırlısıyla gider. Onlarda ısınır inşallah" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow