hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye Şampiyonu İnegölspor U15 Takımı törenle karşılandı

    Türkiye Şampiyonu İnegölspor U15 Takımı törenle karşılandı
    expand

    Türkiye Şampiyonu İnegölspor U15 Takımı törenle karşılandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-ANTALYA’da düzenlenen U15 Bölgesel Gelişim Liginde Türkiye Şampiyonu olan İnegölspor U15 Takımı, dün Bursa’ya döndü. Şampiyon sporcular, ilçedeki kulüp tesislerinde düzenlenen törenle karşılandı. 
    İnegölspor U15 Takımı, 9-14 Haziran tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen U15 Bölgesel Gelişim Ligi Finallerine katıldı. Karşıyaka, Çorum Futbol Kulübü ve Esenler Erokspor ile birlikte finallerde mücadele eden İnegölspor, ilk maçında 11 Haziran Cumartesi günü Karşıyaka takımı ile karşılaştı ve müsabakadan 2-0 galip ayrıldı. 14 Haziran Salı günü ise finalde Esenler Erokspor ile karşılaşan İnegölspor U15 Takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen durumu 2-2’ye getirmeyi başardı. Penaltı atışlarında ise rakibini 5-4 mağlup eden Bordo Beyazlı sporcular, Türkiye Şampiyonu oldu.
    ŞAMPİYONA ÖZEL KARŞILAMA
    Gençlik Gelişim Direktörü Özgür Şahin, U15 Teknik Sorumlusu Yunus Memiş, Yardımcı Antrenör Refik Şaffak ve Kaleci Antrenörü Celalettin Barut nezaretinde Türkiye Şampiyonluğuna uzanan sporcular, dün akşam saatlerinde İnegöl’e döndü. Kulüp tesislerinde şampiyon sporcular için özel bir karşılama töreni düzenlendi. Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe protokolü, aileler ve taraftarların hazır bulunduğu karşılamada, sporcular alkışlar arasında otobüsten indiler. Kupayla birlikte coşkulu bir şampiyonluk kutlamasının yapıldığı karşılamada, genç sporcular başarılarından dolayı tebrik edildi.
    ‘BU KUTLAMA BİR BAŞLANGIÇ OLACAK’
    Karşılama ve şampiyonluk kutlamasında İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Bordo Beyazlı Kulübün As Başkanı olan Rıdvan Kocaağa kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kocaağa, “Bugün burada yaptığımız kutlamayı bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. İnşallah gençlerimizle yakaladığımız bu başarıyı hem üst liglerde hem A takımımızda da yakalamayı arzu ediyoruz. Bizler yönetim kurulu olarak bu sene yeni bir yapılanmaya gittik. A takımımızda da güzel başarılar elde etmek istiyoruz. İlçemizin bütünleşmesi ve İnegölspor markasının daha değerli hale gelmesi adına gençlerimizin kazandığı bu başarının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İlçemizin marka değerinin yükselmesine de ciddi katkıları oldu bu şampiyonluk ile. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte daha güçlü bir İnegölspor markası oluşturacağız” dedi.
    ‘FUTBOLUN KURTULUŞ REÇETESİ ALTYAPIDIR’
    Belediye Başkanı Alper Taban ise futbolda kurtuluş reçetesinin altyapı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Burada şampiyon gençlerimiz var, şampiyon anne-babalarımız var. Burada herkesin yüreği bugün farklı atıyor. İnegölspor’umuzda özlediğimiz tabloyu U15 takımımız bizlere yaşattı. Her birine teşekkür ediyorum. Onlar öncelikle iyi birer evlat, ondan sonra iyi birer sporcu oldular ve bugün çok önemli bir başarıya imza attılar. Bana göre futbolun kurtuluş reçetesi altyapıdır. Altyapıyı biz ne kadar fazla önemsersek, ne kadar etrafımızdaki bu yetenekli gençleri bir araya getirirsek, değerli hocalarımızın, diğer paydaşlarımızın da katkı ve destekleriyle tarih yazacaklar. Ben öncelikle onların yetişmesinde emeği olan anne-babalarına, sonra çok değerli hocalarımıza, teknik ekibimize, futbolcu kardeşlerimize ve yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Şampiyonluğun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
    ‘ARZU ETTİĞİMİZ MANZARAYI YAŞIYORUZ’
    Son olarak aileler ve sporculara yönelik konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da “Bugün bu manzara, tam da arzu ettiğimiz, istediğimiz manzara. Sporun birleştirici gücü, sporun kaynaştıran gücü, sporun gençliğe istikamet veren gücünün burada bir başarıyla da taçlanmış olmasını görmek gurur verici. Öncelikle ben gençlerimizi kutluyorum. Sonra onlara inanarak buraya getiren ailelerini, destekleyen, çalıştıran hocalarını, emeği olan herkesi tebrik ediyorum. İnegöl’de sporun yaygınlaştırılması diye bir projemiz var. İşte bu manzara, gençlik için yapılacak olan yatırımların ne kadar doğru olduğu ve güzel sonuçlar verdiğini bir kez daha ortaya koydu. İnegöl, sporda da iyi bir kaynak. Bu başarıyı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu güzel şampiyonluk İnegölspor’umuzun da güzel günlerinin müjdecisi olsun” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow